Ανακαλούνται όλες οι άδειες στις Ενοπλες Δυνάμεις

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 14:41

ΑΘΗΝΑ
Σε ανάκληση όλων των αδειών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την έκδοση νέας Navtex από την Τουρκία για έρευνες νοτίως της Μεγίστης και τον απόπλου του Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας, ως απάντηση της Άγκυρας στη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ.


Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους άμεσα και δεν εγκρίνονται νέες άδειες. Ακόμα, σημειώνεται ότι παγώνουν όλες οι μεταθέσεις.
Υπενθυμίζεται πως όταν εκδόθηκε η προηγούμενη Navtex, είχαν ανακληθεί οι άδειες στο Πολεμικό Ναυτικό όχι όμως σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι παρά τις απειλές της Τουρκίας τότε το Oruc Reis είχε παραμείνει στην Αττάλεια, ενώ από προχθές έκλεισε το σύστημα εντοπισμού που φέρουν υποχρεωτικά όλα τα πλοία βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Επίσης προχθές εντοπίστηκαν στη Νάξο 13 τουρκικά πολεμικά που κατέβηκαν από τον Ελλήσποντο μέσω διεθνών υδάτων και από χθες καταγράφεται κινητικότητα τουρκικών πολεμικών σκαφών ανοιχτά της Καρπάθου και του Καστελλόριζου.
Η νέα Navtex ενεργοποιείται από χθες, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 Αυγούστου, και αφορά έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης.
Επίσης, από χθες  το πρωί, στις 5:00, ενεργοποιείται και η παλαιότερη Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass