«Θα ποντίσουμε 1.750 χλμ. σεισμικά καλώδια» λέει υπουργός

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από το «Oruc Reis» - Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 11:51

ΑΘΗΝΑ
Από χθες το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:20, το «Oruc Reis» βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Στη βορειοανατολική πορεία που έχει χαράξει από το βράδυ της Τρίτης, το συνοδεύουν τα βοηθητικά Ataman, CengizHan και 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.
Σημειώνεται ότι μετά την είσοδό του στην κυπριακή ΑΟΖ -με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία- θα χρειαστεί άλλα 30 μίλια για να φτάσει στο όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι με την παράνομη NAVTEX, καθώς κινείται με ταχύτητα 5 κόμβων.

 

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ
Νέο βίντεο από το εσωτερικό του «Oruc Reis» πόσταρε η τουρκική πλευρά. Το βίντεο ανέβασε στο Twitter ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. Στο βίντεο έχει γίνει η απαραίτητη επεξεργασία, έχει ντυθεί με επιβλητική μουσική, ενώ παράλληλα ακούγονται και δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
«Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twiter, με το βίντεο μέσα από το «Oruc Reis», έγραψε: «Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το ‘’Oruc Reis’’ σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χλμ. σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας πόσταρε χθες ένα άλλο βίντεο, συνεχίζοντας την προπαγάνδα του, το οποίο δείχνει το «Oruc Reis» να πλέει συνοδεία 5 τουρκικών πολεμικών πλοίων.

 

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ
Εν τω μεταξύ σε ένα απίστευτο παραλήρημα, ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επιτέθηκε στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, «η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά», ενώ απείλησε ακόμα πως «όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τούς περιμένει ο πνιγμός».
«Η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά. Αλλά όλοι ξέρουν και ο τουρκικός λαός τι κάνει στους εχθρούς», είπε ο ηγέτης του MHP, όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα reporter.com.cy.
«Ο τουρκικός λαός δεν αστειεύεται. Οσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τούς περιμένει ο πνιγμός. Το αποτέλεσμα των προκλήσεων στα χωρικά μας ύδατα είναι η βύθιση, οι κοιλιές των ψαριών, ο βυθός».
«Κανένας δεν θα μπορέσει να εκδιώξει την Τουρκία από τη Μεσόγειο, να μας εγκλωβίσει στην Ανατολία. Δεν έχει τέτοια δύναμη. Οσοι έρχονται με οργή εναντίον μας επαναφέροντας τους λογαριασμούς του παρελθόντος ή έχουν χάσει τη λογική τους ή από το πολύ συρτάκι έχει μουδιάσει το σώμα και το μυαλό τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass