Επτά νέοι θάνατοι και 170 νέα κρούσματα

Πολύ μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 -Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ

Πολύ μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και κάτω από το ψυχολογικό

όριο των 200 εμφανίσθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού χθες στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στα 12 κρούσματα που εντοπίστηκαν τις πύλες εισόδου της χώρας προστίθενται ακόμα 3, ανεβάζοντας τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων στα 15.
Για ακόμα μια φορά η Αττική «φλέγεται» μετρώντας 89 κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Σάμος με 22 κρουσμάτων, εκ των οποίων 21 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου. Σταθερά παραμένει και η Θεσσαλονίκη με 11 κρούσματα.
Αναλυτικότερα:
12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου
2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Πάνω από 15.000 τα κρούσματα
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες, ενώ 2.591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ηλικιακh κατανομh
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«Ιανός» και κοροναϊός θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από σημερα  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Κλειστά θα παραμείνουν σημερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής λόγω «Ιανού».
Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών. Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.  Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Υπενθυμίζεται πως τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως. Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.
Επιπλέον, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα.
Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass