Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2020 9:45

Πρόσθετες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία
Σάββατο οι εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Με νέο καθεστώς θα πραγματοποιούνται στο εξής οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων των σχολείων.


Με την πρώτη από τις δύο διατάξεις του υπ. Παιδείας που εισήχθησαν σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στα σχολεία, με την έγκριση ενός πρόσθετου κονδυλίου ύψους 118 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα πρόσθετα κονδύλια για προσλήψεις στα σχολεία «είναι ύψους έως 118 εκατ. ευρώ -επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με τον Ν. 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020. Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορονοϊού».
Η δεύτερη διάταξη αφορά την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του εκπαιδευτικού προσωπικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Στο άρθρο 13 επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα πραγματοποιούνται «ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα) προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας».
* Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης.

 

«Aνοιξαν» οι τάφοι στην Ηλεία
Καταστροφές και τραυματισμοί κατοίκων από τους θυελλώδεις ανέμους

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή άφησαν πίσω τους πλήγματα σε καλλιέργειες, ελαιώνες, σε οικίες.
Κάτοικοι και αγρότες της περιοχής αναφέρουν ότι δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο καιρικό φαινόμενο τα τελευταία 30 χρόνια.
Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από τον Άγιο Ηλία Ζαχάρως, και συγκεκριμένα από το κοιμητήριο του ξωκλησίου του Προφήτη Ηλία.
Από καθαρή τύχη γλίτωσε Αγγλίδα υπήκοος που διέμενε στο κάμπινγκ του Γιαννιτσοχωρίου, όταν τεράστιος ευκάλυπτος έπεσε πάνω στη σκηνή της.
Ο κορμός του δέντρου «σκέπασε» τη σκηνή της εθελόντριας ΜΚΟ που είχε επιλέξει να κοιμηθεί στη σκηνή της και όχι σε κάποιο από τα τροχόσπιτα του κάμπινγκ.
Σαν από θαύμα η νεαρή γυναίκα έσπασε μόνο το πόδι της, έχοντας αποφύγει τα χειρότερα για μόνο μερικά εκατοστά.

 

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη δικτύων 5G
«Πράσινο φως» από την ΕΕΤΤ

 Αιτήσεις έως 23 Οκτωβρίου

Πράσινο φως για την εκκίνηση διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς (5G) έδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Ειδικότερα, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε χθες τη δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G).
Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, η διαδικασία οριστικοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ είναι πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Η ακολουθούμενη διαδικασία διασφαλίζει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά, καθώς και την πρόσβαση των παρόχων στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων που χρειάζονται, ώστε να επενδύσουν σε δίκτυα και υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών.
Η διαγωνιστική διαδικασία για όλα τα τμήματα συχνοτήτων θα πραγματοποιηθεί μέσω δημοπρασίας πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα και χρήση ειδικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί για αυτόν τον σκοπό από την ΕΕΤΤ.
Επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προς τον καταναλωτή και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς μεταξύ άλλων θα προσφέρει τη δυνατότητα σημαντικά υψηλότερων ταχυτήτων και εξαιρετικά χαμηλότερου χρόνου απόκρισης, επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων εφαρμογών. Η αξιοποίηση των δικτύων 5ης γενιάς εκτιμάται πως θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία.
Το επόμενο βήμα της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:00 έως 11:00 π.μ. Το τεύχος προκήρυξης, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κανόνες διεξαγωγής και τα στάδια της διαδικασίας, είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (http://www.eett.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass