Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 9:18

Αποζημίωση 5.000 ευρώ σε γονείς παιδιού που τραυματίστηκε στο σχολείο του
ΑΘΗΝΑ
Το ποσό των 5.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καλείται να καταβάλλει το Δημόσιο στους γονείς 7χρονου μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από κομμάτι λεπτής σιδερόβεργας στο προαύλιο του σχολείου στη διάρκεια του διαλείμματος.


Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση του (7091/2020) αναγνωρίζει αστική ευθύνη του Δημοσίου, εξαιτίας ανεπαρκούς και αναποτελεσματικής επιτήρησης από τους εκπαιδευτικούς.
Οι δικαστές επικαλούμενοι τις διατάξεις της «οργάνωσης και λειτουργίας Δημοτικών σχολείων» αναγνωρίζουν ότι ο Διευθυντής του σχολείου είναι υπεύθυνος, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των μαθητών.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, το οποίο έκανε εν μέρη δεκτή την αγωγή των γονέων του μαθητή της Α Δημοτικού, έκρινε ότι για τον τραυματισμό του «υιού των εναγόντων ευθύνονται τα όργανα του Δημοσίου, τα οποία άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους κατά παράβαση των νομίμων υποχρεώσεων τους. Επομένως, στοιχειοθετείται εν προκειμένω ευθύνη προς αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις». Επιπλέον, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η ευθύνη λόγω παράλειψης να ληφθεί εγκαίρως κάθε προσήκον μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί ο επίδικος τραυματισμός δεν αναιρείται από το γεγονός ότι η αναγκαιότητα αλλαγής του πλέγματος είχε  ήδη  επισημανθεί πριν από το επίδικο συμβάν.
Σύμφωνα με την προσφυγή των γονέων το παιδί τραυματίστηκε στο πρόσωπο, την ώρα που έπαιζε στο προαύλιο του σχολείου, από κομμάτι λεπτής σιδερόβεργας που εξείχε στο διαχωριστικό συρματόπλεγμα που χώριζε το Δημοτικό από το Νηπιαγωγείο. Όπως ανέφεραν η επιτήρηση από τους δασκάλους ήταν ανεπαρκής και αναποτελεσματική ενώ δεν είχε διορθωθεί το πρόβλημα το οποίο ήταν γνωστό.

 

Αγροτικές  φυλακές τέλος  για Κουφοντίνα
ΑΘΗΝΑ
«Αντίο» στην αγροτική ζωής των φυλακών της Κασσαβέτειας Βόλου θα πρέπει να πει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος είναι πιθανόν να σταλεί πίσω στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα προβλέπει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας, το οποίο βάζει «φρένο» τόσο στις ευνοϊκές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές, όσο και στη χορήγηση αδειών.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο πολυϊσοβίτης αρχιεκτελεστής της 17Ν, θα πρέπει να αποχωρήσει από την αγροτική ζωή στις φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, να χάσει τα προνόμια που παρέχονται σε αυτές και να μεταχθεί σε άλλη φυλακή, όπου πιθανότητα θα είναι στον Κορυδαλλό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αν κάποιος βαρύνεται με δίωξη για πλημμέλημα ή κακούργημα τότε θα πρέπει να επαναμεταχθεί στη φυλακή από την οποία έφυγε. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου βρίσκεται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου αλλά του έχει ασκηθεί στο παρελθόν για υποκίνηση στάσης στις φυλακές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, το νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει διάταξη του 2015 που επέτρεπε τη μεταγωγή βαρυποινιτών ακόμη και τρομοκρατών σε αγροτικές φυλακές, όπου επικρατούν συνθήκες πιο «ανοιχτής» διαβίωσης με σαφώς καλύτερους όρους.
Υπό το ειδικό αυτό καθεστώς κατάδικοι διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των αγροτικών φυλακών, οι οποίοι δίνουν το «παρών» σε προσκλητήριο κρατουμένων κάθε απόγευμα και τον λόγο της τιμής τους πως δεν θα αποδράσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass