Διατηρείται η επετηρίδα, δεν παρατείνεται το ωράριο στα δικαστήρια

Επιφυλάξεις για τον θεσμό του βοηθού δικαστή - Συνάντηση Κ. Τσιάρα με Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 10:03

ΑΘΗΝΑ
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον δικαστικό κλάδο στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Αφορμή για την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ήταν σκέψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών και τη θεσμοθέτηση του βοηθού δικαστή στον Άρειο Πάγο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το προεδρείο της Ένωσης διατύπωσε την έντονη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να διαβεβαιώνει ότι οι βοηθοί δικαστή δεν μπορεί παρά να είναι δικαστικοί υπάλληλοι που θα συνεπικουρούν τους δικαστές όλων των βαθμίδων, εφόσον τα δικαστήρια το κρίνουν σκόπιμο. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης της επετηρίδας που αποτελεί ασφαλές κριτήριο προαγωγής δικαστών και εισαγγελέων.

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα του ωραρίου των ποινικών δικαστηρίων με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να υπάρξει παράταση της λειτουργίας των ακροατηρίων.
Οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στο αίτημά τους να υπάρχει βάσει του κανονισμού κάθε δικαστηρίου ανώτατο όριο χρεώσεων υποθέσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όμως επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τις εικονοτηλεδιασκέψεις.
Τέλος, ο υπουργός υποσχέθηκε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα ειρηνοδικεία από τον Ιούνιο του 2019 και να ενισχυθεί η στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας που ασχολείται με τον υπολογισμό των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass