Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε ο 27χρονος τζιχαντιστής

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 10:50

ΑΘΗΝΑ
Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 27χρονος τζιχαντιστής από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ανήκε στις τάξεις του ISIS. Ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και γι’αυτόν τον λόγο ζήτησε νέα προθεσμία για σημερα, προκειμένου να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης.


Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Όταν όμως εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για δύο κακουργήματα: ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass