Πρόστιμα και συλλήψεις για κορoνοϊό

Το Υπ. Υγείας διαψεύδει δημοσίευμα για «σκάνδαλο με rapid tests» - Δεν θα κάνω εμβόλιο γιατί αλλοιώνει το DNA, δήλωσε ο πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ν. Μαυραγάνης - Λες αρλούμπες, του απάντησε ο καθηγητής Θ. Βασιλακόπουλος

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 12:44

ΑΘΗΝΑ
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού.


Προχθές πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 60.185 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.676 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.673 παραβάσεις και συνελήφθησαν 4 άτομα, ως ακολούθως:
1.270 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
(424) στην Αττική,
(136) στη Θεσσαλονίκη,
(101) στην Κεντρική Μακεδονία,
(97) στη Στερεά Ελλάδα,
(87) στην Κρήτη,
(83) στη Δυτική Ελλάδα,
(72) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(71) στη Θεσσαλία,
(71) στην Ήπειρο,
(39) στο Βόρειο Αιγαίο,
(37) στην Πελοπόννησο,
(25) στα Ιόνια Νησιά ,
(16) στη Δυτική Μακεδονία και
(11) στο Νότιο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30.787) ομοειδείς παραβάσεις.
(398) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (384) πρόστιμα των 300 ευρώ και (14) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
(86) στην Αττική,
(63) στο Βόρειο Αιγαίο,
(37) στην Κρήτη,
(37) στην Κεντρική Μακεδονία,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στα Ιόνια Νησιά,
(22) στη Θεσσαλία,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στη Δυτική Ελλάδα,
(14) στη Δυτική Μακεδονία,
(11) στην Πελοπόννησο,
  (8) στο Νότιο Αιγαίο και
  (6) στην Ήπειρο.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.194) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (13.309) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (885) των (150) ευρώ.
(5) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.ά).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων: Στην Αττική 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα λιανικού εμπορίου, στη Θεσσαλονίκη 10.000 ευρώ και 30ήμερη αναστολή λειτουργίας (2η παράβαση) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (take away),
στη Στερεά Ελλάδα 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα εμπορίας τροφίμων, στα Ιόνια Νησιά 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα χαλιών και στο Βόρειο Αιγαίο 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα ψιλικών.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (232) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (262) άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ «RAPID TESTS»
Εν τω μεταξύ σε άμεση διάψευση δημοσιεύματος που αναφέρεται σε «σκάνδαλο με τα rapid tests» προέβη το Υπουργείο Υγείας.
Η διάψευση αφορά το χθεσινό , πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία καταγγέλλει «φωτογραφικό διαγωνισμό» για τα rapid tests που προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο.
Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι διαψεύδει «κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, σχετικά με την προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test). Εκφράζουμε εύλογη απορία για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων, καθώς και τι ή ποιους μπορεί να εξυπηρετούν» σημειώνει το γραφείο Τύπου του Υπ. Υγείας και προσθέτει:
«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που προμηθεύτηκε και χρησιμοποίησε, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας rapid tests, που πληρούν προδιαγραφές υψηλότατης ευαισθησίας και ειδικότητας».
Το Υπουργείο Υγείας στη συνέχεια επισημαίνει:
«1. Στον διαγωνισμό μπορούσε να συμμετέχει οποιαδήποτε εταιρεία είχε διαθέσιμη έστω και μια μικρή ποσότητα τεστ.
 2. Το κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού, μετά τον έλεγχο αξιοπιστίας, ήταν η χαμηλότερη τιμή.
 3. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των rapid tests διενεργήθηκε από την ΙΦΕΤ Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4682/2020, αναρτήθηκε όπως προβλέπει ο Νόμος στην ιστοσελίδα της ΙΦΕΤ και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 Από την πρώτη στιγμή έως σήμερα, το Υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενεργούν με διαφάνεια και εντιμότητα, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και μόνον».

 

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
Εν τω μεταξύ σε απίστευτους ισχυρισμούς ότι δήθεν το εμβόλιο για τον κορoνοϊό θα αλλοιώσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού, προέβη ο πρώην υπουργός Νίκος Μαυραγάνης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το εμβόλιο θα επηρεάσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού.
«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου» ισχυρίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης.
Στο σημείο εκείνο επενέβη ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαυραγάνης δεν έχουν καμία επιστημονική βάση λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση το DNA με το RNA που είναι το εμβόλιο. «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».
«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
«Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Τη διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι», τόνισε ο πρώην υφυπουργός στον Αlpha χθες , επανερχόμενος στο ζήτημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass