Σε δύο δόσεις ο εμβολιασμός για κορονοϊό

Πώς και πότε θα γίνει - Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τις ομάδες που θα το κάνουν πρώτες - 1.251 κρούσματα, 89 νέοι θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 13:54

ΑΘΗΝΑ
Με το που έρθουν στην Ελλάδα τα εμβόλια για τον κορονοϊό σε 24 ώρες θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι στη χώρα μας θα έρθουν πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων σε πρώτη φάση και με αυτές τις δόσεις πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα αφού το εμβόλιο είναι 2 δόσεων και ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσεις αρχές Ιανουαρίου.
Παράλληλα δήλωσε πως σήμερα ή τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα.
Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο πολίτης θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.
Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως αυτές τις μέρες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου γι’ αυτούς που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμών και πως το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που είναι να εμβολιαστούν είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.
Πρόβλεψη θα υπάρχει και για τους ηλικιωμένους και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα. Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε πως οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία ενώ στους οίκους ευγηρίας θα μετακινηθούν οι ίδιοι για να κάνουν το εμβόλιο στα άτομα που είναι εκεί.
Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχεται στα κέντρα για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

 

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Τα 1.251 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού , ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 89. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 600. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σήμερα ανακοινώνουμε 1.251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116.721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.
5.007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass