Μητσοτάκης : Oχι εκλογές το 2021

Oχι σε Τσίπρα για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών - Καμία συζήτηση για αποστρατικοποίηση νησιών

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 9:34

AΘHNA
Να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία» ενώ τόνισε ότι «δεν θα είναι εκλογική χρονική χρονιά το 2021».


Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «Γιατί να είναι εκλογική χρονιά; Να διεκδικήσω τι;» λέγοντας ότι ουσιαστικά εξακολουθεί να διαθέτει «άνετη εκλογική πλειοψηφία, συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα» καθώς ότι «πιστωνόμαστε με την αντιμετώπιση πρωτοφανών κρίσεων». «Έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης» σημείωσε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι η προσοχή του στρέφεται στο «επόμενο μεγάλο εθνικό πρόταγμα μετά την πανδημία (που) είναι πως θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη» σε σχέση με άλλες χώρες μετά την πανδημία.
Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού που απέκλεισε πρόωρες εκλογές για το 2021 ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα αν ήταν εκλογικός ο ανασχηματισμός και κατά πόσο η αναβάθμιση Βορίδη στο κυβερνητικό σχήμα με την ανάληψη του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί στροφή προς τα δεξιά.
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ πριν από μια πενταετία υπηρετεί το τρίπτυχο «ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις». «Αυτήν την πλατφόρμα την υπηρέτησα και την υπηρετώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «παράταξη των αλλαγών και μετριοπάθειας».Παράλληλα χαρακτήρισε απλοϊκή τη συζήτηση περί δεξιάς στροφής υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτό που αποκαλούμε πολιτικό κέντρο» και πρόσθεσε ότι αναφέρεται στους πολίτες «που θέλουν αντιμετώπιση των προβλημάτων χωρίς σκληρό ιδεολογικό πρόσημο».
Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών. «Γιατί να συζητήσουμε με κλειστές τις πόρτες με την πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού μπορούμε να συζητήσουμε δημόσια στο κοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

 

ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
Για τις «κατηγορίες» από το Politico σε βάρος της Ελλάδας ότι μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να αγοράσει άλλα δύο εκατομμύρια εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν επιτυχία της Ευρώπης το ότι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί. Αποκάλυψε δε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει ήδη 25.000.000 δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, άρα θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους.
«Τον Μάρτιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από Μάρτιο-Απρίλιο θα μπούμε στη διαδικασία μαζικών εμβολιασμών. Μέσα στον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα κέντρα εμβολιασμών, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε 20.000 την ημέρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

ΓΙΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως το click away λειτούργησε κατά βάση καλά τις γιορτές, αναγνωρίζοντας πως ο τομέας της ένδυσης και της υπόδησης είχε προβλήματα και δείχνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο έστω με τη μέθοδο του ραντεβού. Τόνισε πάντως πως η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών την Παρασκευή. «Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς τα εφόδια για να πάρουν τις αποφάσεις με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.
«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτήν τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα-γέφυρα, που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει».

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνούν οι άνθρωποι του πολιτισμού. Εξ ου και τοποθετήσαμε υφυπουργό για τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Γι’ αυτό και επέλεξα να κρατήσω ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.
«Έχω ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία πως τα κριτήρια θα είναι απολύτως αντικειμενικά ως προς την κατανομή της διαφήμισης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ
«Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου, παρά να μη συζητάμε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.
«Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του Διεθνούς Δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass