Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 9:28

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 11χρονη αθλήτρια
ΑΘΗΝΑ
Ένταλμα σύλληψης , το οποίο εκτελέστηκε χθες , εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του προπονητή που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 χρόνων.


Ο 38χρονος σήμερα προπονητής συνελήφθη στην Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από 9 χρόνια, όταν το θύμα ήταν έντεκα ετών.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμπιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κυρία Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια.
Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη χθες και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία αμέσως μόλις φθάσει από τη Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.
Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.
Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

 

27χρονος σκιέρ τραυματίστηκε στη Βασιλίτσα
ΑΘΗΝΑ
Στο νοσοκομείο των Γρεβενων μεταφέρθηκε νεαρός που φέρεται να έχει τραυματιστεί από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια κατάβασης σε κορυφογραμμή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών.
Ο 27χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης μαζί με φίλους του ανέβηκαν στην κορυφογραμμή του χιονοδρομικού και σε συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί πόλο έλξης όσων κάνουν σνόουμπορντ.
Το μέρος έχει ντυθεί στα λευκά έπειτα από την κακοκαιρία «Λέανδρος» που έφερε χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες κατά την διάρκεια της κατάβασης οι φίλοι του είδαν το περιστατικό με την χιονοστιβάδα και μπόρεσαν έτσι να επέμβουν έγκαιρα και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Δημήτρης Καραγιάννης οι εγκαταστάσεις του Κέντρου είναι κλειστές, αλλά ευτυχώς τρία άτομα εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας, όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Πολυνερίου ότι αγνοείται νεαρός σκιέρ σε συγκεκριμένη τοποθεσία.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο διασώστης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Κέντρου έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία. Στη συνέχεια στην βάση του Κέντρου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το Νοσοκομείο Γρεβενών.

 

Πέταξαν μολότοφ σε πιτσαρία
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη όταν καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ μέσα σε πιτσαρία. Στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μαυροφορεμένοι νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς την είσοδο πιτσαρίας που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, τη στιγμή εκείνη εντός της πιτσαρίας βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις εργαζόμενοι. Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης άνοιξε την είσοδο του καταστήματος και φώναξε: «Εδώ μέσα θα καείτε όλοι». Τότε ο συνεργός του πέταξε μια βόμβα μολότοφ εντός της πιτσαρίας. Η βόμβα δεν έσκασε. Οι δράστες με αστραπιαίες κινήσεις επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποίησαν αναζητήσεις, όμως, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας πήραν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πιτσαρίας. Το σημείο και η χρονική στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρό των δραστών είναι οπαδικές διαφορές.

 

Σχεδίαζαν απόδραση από τις φυλακές της Πάτρας
ΠΑΤΡΑ
Αιφνιδιαστικός έλεγχος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας πραγματοποίησαν την Παρασκευή αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα.
Μεταξύ των ευρημάτων ήταν αυτοσχέδιο μαχαίρι, μέχρι κινητά, «έξυπνα» ρολόγια και χάπια. Η επιχείρηση δεν έγινε τυχαία όπως αναφέρει το tempo 24.news, καθώς υπήρχαν πληροφορίες και υποψίες, για σχέδιο ομαδικής απόδρασης από το σωφρονιστικό κατάστημα. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια όλης της έρευνας ήταν παρών και συντόνιζε ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος. Ενώ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ήταν παρών στην επιχείρηση.
Πάντως από χθες έχει ξεκινήσει διαδικασία μεταγωγής πολλών κρατουμένων στις φυλακές της Αττικής που θεωρούνται πως ήταν μεταξύ των «εγκεφάλων» της σχεδιαζόμενης απόπειρας. Μεταξύ αυτών και ο θεωρούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Δένδιας για το ΣΕΥ και διμερείς επαφές
ΑΘΗΝΑ
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μια σειρά διμερών επαφών. Συγκεκριμένα, σήμερα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρελι (Oliver Varhelyi), τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον υψηλό Εκπρόσωπο/ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια την Τρίτη 26 Ιανουαρίου προβλέπεται να συναντηθεί διαδοχικά με τη Βελγίδα Υπουργό Εξωτερικών Σοφί Βιλμές και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass