Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων

ΟΞΥΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 9:10

ΑΘΗΝΑ
Νέος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την απόφαση για απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Βάσει της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύονται από την 06:00 ώρα χθες έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα. Να σημειωθεί ότι για αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο μεγάλο πανευκπαιδευτικό συλλαλητήριο.


Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε λίγο αργότερα ότι η εν λόγω απόφαση «δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.».
Ειδικότερα, όπως τονίζεται από το Αρχηγείο, «πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».
Και για να γίνει πιο κατανοητό, ώστε να αρθούν η εντυπώσεις από τη λέξη «απαγορεύεται», το Αρχηγείο αναφέρει ότι «ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».

ANTIΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην απόφαση αυτή που εκδόθηκε τα ξημερώματα ήταν οξύτατες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις και να κάνει λόγο για διάψευση της κυβέρνησης καθώς η επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ κάτι παρόμοιο. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ από την πλευρά του κάνει λόγο για κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει Ερντογάν - Όρμπαν σε αυταρχισμό.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με τις αντιπαραθέσεις και τις αψιμαχίες αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων να κυριαρχούν και να διχάζουν τα κόμματα, ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον αγωγό διασύνδεσης IGB.
Στις τοποθετήσεις τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν την απόφαση κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απάντησαν ότι προέχει η δημόσια υγεία σε καιρούς πανδημίας.
«Είναι μια κίνηση πανικού που δεν έχει σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση με μία αντισυνταγματική απόφαση προσπαθεί να προστατευθεί από μία άλλη αντισυνταγματική απόφαση που προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. με τον Σ. Φάμελλο να προσθέτει: «είναι μια ξεκάθαρη μεθόδευση που έχει στόχο μόνο και μόνο τον περιορισμό της λειτουργίας της δημοκρατίας να αντιδράσει κάποιος στα μέτρα της κυβέρνησης».
«Ακούσαμε τον κ. Φάμελλο να κόπτεται για τη δημοκρατία αλλά δεν είδαμε με ίδια ζέση να επικρίνει στελέχη ΣΥΡΙΖΑ που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο και τρομοκράτη. Με ίδια ζέση θα σας καλούσαμε να επικρίνετε όλες αυτές τις ατυχείς δηλώσεις στελεχών σας», απάντησε ο Φ. Φόρτωμας από τη ΝΔ με την Μ. Σούκουλη να διευκρινίζει: «δεν πρόκειται κ. συνάδελφοι για ζήτημα δημοκρατίας αλλά υγείας και μόνο».
Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «πυρήνα αυταρχισμού» την κυβερνητική απόφαση με τον Γ. Λογιάδη να απευθύνει μομφή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass