Η Ζέτα Δούκα καταγγέλλει τον Γιώργο Κιμούλη

«ΜΕ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» * ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 10:30

ΑΘΗΝΑ
Τη δικαστική οδό φαίνεται πως παίρνει η αντιπαράθεση της Ζέτας Δούκα με τον Γιώργο Κιμούλη, μετά τις δηλώσεις της πρώτης πως έπεσε θύμα ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς στο θέατρο.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, ο Γιώργος Κιμούλης διέψευσε κατηγορηματικά όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα. «Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κιμούλης.


Αναλυτικά: Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Ζέτα Δούκα, αποκαλύπτοντας ότι έχει υποστεί ψυχολογική βία κατά τη διάρκεια συνεργασίας της στο θέατρο.
Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης μίλησε για την ψυχολογική βία που δέχθηκε από τον Γιώργο Κιμούλη, στην παράσταση «Πιο Κοντά» το 2008.
«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ.
Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός», είπε αρχικά η Ζέτα Δούκα και συνέχισε: «Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…».
«Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», ανέφερε η Ζέτα Δούκα.
«Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», αποκάλυψε η ηθοποιός.
Τόσο η Δανάη Μπάρκα, όσο και οι συνεργάτες της «πάγωσαν» με τα όσα δήλωσε η Ζέτα Δούκα, η οποία κάλεσε και άλλους συναδέλφους της να μιλήσουν.
«Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Δεν μπορώ να μιλήσω… Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά».
«Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια», είπε η Ζέτα Δούκα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΜΟΥΛΗ
«Όταν το άκουσα για πρώτη φορά στεναχωρήθηκα, τώρα έχω θυμώσει πολύ» είπε ο ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA. «Ούτε για αστείο δεν κλώτσησα τη Ζέτα Δούκα» είπε χαρακτηριστικά.
«Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση» συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα και αν ανασκευάσει τις δηλώσεις της η ηθοποιός και ζητήσει συγγνώμη δεν πρόκειται να την αποσύρει.
«Καταρχάς δεν κατάλαβα τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου» είπε ο κ. Κιμούλης και εξήγησε πως «η παράσταση κράτησε μέχρι το Πάσχα και υπάρχουν και φωτογραφίες από την κοπή της πίτας ένα μήνα μετά, όπου είμαστε όλοι μια χαρά».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για εργατική διαφωνία, η οποία λύνεται όταν κάποιος πάει στον εργοδότη και πει «ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας». «Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε» είπε χαρακτηριστικά.
«Αυτό είναι προσωπικό. Αφορά εμένα, εκείνη και την πράξη της» είπε σε άλλο σημείο.
Μάλιστα, συνέδεσε την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, με τα όσα αποκάλυψε προ ημερών η Σοφία Μπεκατώρου: «Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου και να βγαίνει οποιοσδήποτε και είναι θυμωμένος να περιγράφει μετά από 13 χρόνια να υπερβάλει, να μιλάει για ψευδή γεγονότα τα οποία στο μέλλον θα τα πάρει πίσω» είπε. Ακόμα, αρνήθηκε, πέρα από τις κλωτσιές και τις ύβρεις προς τη Ζέτα Δούκα. «Φαντάζεστε ο καθένας να βγει σε 13 χρόνια και να πει με κοίταξε στραβά ο τάδε» διερωτήθηκε στη συνέχεια. Επιστρέφοντας στην κλωτσιά, για την οποία τον κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα είπε πως «η κλωτσιά είναι φοβερό».
«Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση.
«Το σωματική βία είναι αδιανόητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα [η λεκτική]. Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα. Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε.
* Στο πλευρό της Ζέτας Δούκας τάχθηκαν με αναρτήσεις τους η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού, ο συνάδελφός τους Φάνης Παυλόπουλος και άλλοι, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της στην επίμαχη παράσταση Ν. Ψαρράς έγραψε στο Facebook «Περήφανος για τη Ζέτα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass