Υπήρχε και επί Χούντας…

ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 9:18

ΑΘΗΝΑ
Μια ιστορική αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου για την αστυνομία πανεπιστημίων επί χούντας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, απομονώθηκε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα

κόμματα της αντιπολίτευσης. Το θέμα «σήκωσε» πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα, στο οποίο ο κ. Συρίγος, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, λέει: «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις». Αυτή η αναφορά προκάλεσε την μήνιν του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ντροπιαστική αναφορά» και για «απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας»!
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε δήλωσή του εγκαλεί τον κ. Συρίγο για επικίνδυνο παραλληλισμό με την αστυνομία στα πανεπιστήμια επί χούντας, και ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν υιοθετεί αυτές τις προκλητικές δηλώσεις.
Το ΜέΡΑ25 σχολίασε: «Ο κ. Άγγελος Συρίγος παραπέμπει στο 1969 και τη χούντα για να υποστηρίξει πως δεν είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης λοιπόν, διαρκώς ξεδιπλώνονται, ο αυταρχισμός τους και η δημοκρατική εκτροπή όμως δεν θα περάσει». Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αγγελος Συρίγος διευκρίνισε τι ακριβώς είπε και πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας: «Σύμφωνα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας σε κάνει χουντικό. Τότε να μην πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass