Στο κόκκινο οι ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ *ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 15.000 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 9:00

ΑΘΗΝΑ
Με όχι τόσο φωτεινούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Covid-19 στην Αττική ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, βρίσκονται στο «κόκκινο».


Παρόλα αυτά, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η όποια πίεση υπάρχει στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχει προετοιμασία και σχέδιο σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που υλοποιείται, όπου προβλέπεται και η λειτουργία νέων κλινών σε ΜΕΘ. Ειδικότερα τις επόμενες ημέρες προστίθενται 38 νέες κλίνες στην Αττική.
Επίσης, τόνισε την πεποίθηση ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα εκτονωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς παρατηρείται μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε ενισχύθηκε το ΕΣΥ, τόσο οικονομικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά την πανδημία.
«Δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της πανδημίας, η χώρα μας ξεκίνησε την προετοιμασία της», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι ότι δημιουργήσαμε μία παρακαταθήκη».
Μετά το τέλος της πανδημίας «θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται το ΕΣΥ έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Εν τω μεταξύ τεράστιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού που από χθες εκδίδονται μέσω του gov.gr.
Η πλατφόρμα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τέθηκε από χθες σε λειτουργία και είναι εύκολα προσβάσιμη στον χρήστη. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αφορά μόνο τους πολίτες που έλαβαν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «ήδη μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 634.037 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 430.124 αφορούν σε πρώτη δόση εμβολίων, ενώ 203.913 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις».

ΠΩΣ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ
Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr
Σύμφωνα με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.
Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass