Εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών προσφύγων

Σε μαθήματα στο θέατρο του Λιγνάδη - Τι λένε Εθνικό Θέατρο και ΜΚΟ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 13:04

ΑΘΗΝΑ
Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.


Η Εισαγγελία παρενέβη μετά από υπόμνημα της Ειρήνης Αγαπηδάκη, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, πολλά προσφυγόπουλα φέρεται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί.
Σημειώνεται ότι, νωρίτερα χθες , η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΚΟ
Σε κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, προέβη η επικεφαλής της ΜΚΟ “Solidarity Now”, Αντιγόνη Λυμπεράκη.
Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η κ. Λυμπεράκη κάνει λόγο για ορισμένους που εχθρεύονται τη δράση των ΜΚΟ ή θέλουν να καλύψουν άλλες σχέσεις ώστε να αποπροσανατολίσουν τη δικαιοσύνη.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι η οργάνωσή της θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση των ζωών των παιδιών που χρειάζονται υποστήριξη.
*«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δημοσιεύματα που συνδέουν την ActionAid με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων, τονίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. «Η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανήλικων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την πολιτική προστασίας των παιδιών και την πολιτική προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης» επισημαίνεται.

 

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Την διευκρίνιση ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ουδέποτε είχε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, κάνει με νέα ανακοίνωσή του το Εθνικό.
Τονίζει ότι είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης κατά του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του, καθώς και ότι «συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα».
Το Εθνικό Θέατρο τονίζει ότι «σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου» ωστόσο δηλώνει ότι «το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας». Την ανακοίνωση συνυπογράφουν το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, η καλλιτεχνική διεύθυνση και η διεύθυνση της δραματικής σχολής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass