Δέχθηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης

Εγινε ανάνηψη στον Δ. Κουφοντίνα μετά από οξεία νεφρική ανεπάρκεια * Τι λένε Κ. Τσιάρας, Ιωάννα Κούρτοβικ * Παρέμβαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου για τον «πόλεμο» στη Δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2021 9:16

ΑΘΗΝΑ
Νεότερη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαρτίου 2021 η διοίκηση του νοσοκομείου. Η ανακοίνωση φέρει

την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου Ανδρέα Κολοκυθά.
Ειδικότερα η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».
Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ
Εν τω μεταξύ ο πολυισοβίτης απεργός πείνας και δίψας συναίνεσε στη χορήγηση ορού ενυδάτωσης, όπως δήλωσε η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ. «Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η κυρία Κούρτοβικ, μιλώντας στη Lifo.
Σχολιάζοντας δε τα δημοσιεύματα πως ο εντολέας της συναίνεσε να γίνουν «οι απαραίτητες ενέργειες» είπε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες». Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην υπόθεση Κουφοντίνα, καθώς δεν αναμένεται σήμερα συνεδρίαση του συμβουλίου μεταγωγών, που θα εξέταζε το αίτημα των δικηγορών του για επανεξέταση του αιτήματος του καταδικασμένου για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.
ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ …
Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για αναστολή της ποινής του και ενόψει της συζήτησης που αναμένεται για την αίτηση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για επιστροφή του στον Κορυδαλλό, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε» ενώ στο κατά πόσο συμφωνεί με τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ, ο δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, περί κοινωνικής ειρήνης και ύπαρξης λόγων κρατικής ασφάλειας, απέφυγε να πάρει θέση, μιλώντας στο Open TV.
Αντίθετα πρόσθεσε: «Όταν πεθαίνει ένας απεργός πείνας η κοινωνική ειρήνη είναι στη συνείδησή μας. Η συνείδηση η δική μου δεν θα είναι ήσυχη, εάν πληροφορηθώ ότι απεβίωσε ένας απεργός πείνας στη χώρα μου. Παραδείγματα τέτοια έχουμε μόνο από τη γείτονα χώρα» .
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας επίσης στο Open TV, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ για το θέμα, υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη ενώ πρόσθεσε ότι το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε αντίστοιχα πράγματα.
Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα διαφυλάσσει απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το 2015 έκανε αντίστοιχα πράγματα ο Κουφοντίνας».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟΥ
Με παρέμβαση τους, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και ο εισαγγελέας, Βασίλειος Πλιώτας, με αφορμή τις αντεγκλήσεις που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ξεκαθαρίζουν ότι «η Δικαιοσύνη εκφράζεται μόνο μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αποφάσεις της».
Όσο αφορά τις επικρίσεις για τους χειρισμούς δικαστών σε υποθέσεις που απασχολούν τη κοινή γνώμη επισημαίνουν ότι δικαστές και εισαγγελείς επιτελούν την αποστολή τους «με εντιμότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα, απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι από ευκαιριακά δυσμενή σχόλια, περιστασιακούς επαίνους ή άδικες επιθέσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass