Ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες

Για εμβολιασμούς εντός του Μαρτίου * Θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 70-74 και 65-69 * Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερα από 1.120.000 εμβόλια * Και στους άνω των 65 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα * Πέθανε βρέφος 37 ημερών από κορονοϊό

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2021 9:55

ΑΘΗΝΑ
Εντός του Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α – Θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 70-74 και 65-69. «Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος

Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.
Στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως από την αρχή των εμβολιασμών και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.120.000 εμβολιασμοί.
Μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε: «Έχουν γίνει 30.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουμε κάνει πάνω από 1.120.000 εμβολιασμούς. Οι 373.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και έχουμε κάλυψη 7,3% του γενικού πληθυσμού. Το εντυπωσιακό είναι ότι η συμμετοχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες συνεχίζει να αυξάνεται.
Η Επιτροπή εμβολιασμού αποφάσισε τον εμβολιασμό σε όλον τον πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα επιτευχθεί η συγχώνευση των δύο συστημάτων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Η Pfizer μας ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων και θα λάβουμε 1.171.000 δόσεις.
Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα δώσει τις δόσεις που είχε υποσχεθεί, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τα μέσα Απριλίου και να φτάνουν τις 1,2 εκατ. δόσεις.
Εντός Μαρτίου θα ανοίξουμε την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων Α και ακολούθως για τις ηλικίες 70-74. Θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 65-69.
Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι ηλικιακές ομάδες θα έχουν εμβολιαστεί έως τις αρχές Μαΐου».
ΠΕΘΑΝΕ ΒΡΕΦΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ
Κατέληξε το 37 ημερών αγοράκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο παίδων Αγία Σοφία.
Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.
Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα.
Και στους ανω των 65 το εμβολιο της AstraZeneca
Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κοροναϊό και στους άνω των 65 ετών ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.
Όπως τόνισε, επικαλούμενη σχετικές μελέτες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αποφάσισε τη χορήγησή του σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αναδιαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών.
Σημειώνεται πως στις αρχές Φλεβάρη, οι αρχές – βασιζόμενες στο γεγονός ότι στις έως τότε κλινικές μελέτες δεν συμμετείχε επαρκής αριθμός ηλικιωμένων ατόμων – έκριναν πως για το εμβόλιο της AstraZeneca έπρεπε να θέσουν ηλικιακό όριο. Στην πράξη, αυτό σηματοδότησε τη δημιουργία παράλληλης γραμμής εμβολιασμού για άτομα ηλικίας μικρότερης των 65 ετών.
Επαρκη δεδομενα
Όπως υπογράμμισε η Μαρία Θεοδωρίδου, έχουν προδημοσιευτεί τρεις μελέτες που αφορούν σε χορήγηση του εν λόγω εμβολίου σε ηλικιωμένα άτομα, για τα οποία προγενέστερες έρευνες ήσαν μειονεκτικές.
Η πρώτη μελέτη προέρχεται από το Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, και βάσει αυτής διαπιστώθηκε ότι με μία και μόνο δόση του εμβολίου και σε διάστημα από 28-35 ημέρες, μειώθηκαν κατά 85% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με το εμβόλιο της Pfizer και κατά 94% με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Η δεύτερη μελέτη προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Λονδίνου. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εδώ ελέγχθηκε σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών. Με μία δόση εμβολίου μειώθηκαν κατά 80% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Βάσει των μελετών αυτών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολίων αποφάσισε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία για τη χορήγηση του εμβολίου και αποφάσισε πλέον πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται σε όλες τις ηλικίες ακόμη και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass