Βίντεο και facebook οδήγησαν στον 30χρονο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΛΛΗΝΟΪΡΑΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 13:32

ΑΘΗΝΑ
Συνελήφθη χθες το απόγευμα ο άνδρας που φέρεται οτι πρωτοστάτησε στην επίθεση σε βάρους του αστυνομικού της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» προχθές το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό άνδρα 30 ετών. Η σύλληψή του φέρεται να έγινε σε αποθήκη στη Μαγούλα Αττικής, όπου εργάζεται.
Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ενός ακόμη νεαρού αλβανικής καταγωγής που είναι καταγεγραμένος οπαδός ομάδας της Αθήνας και ο οποίος κατηγορείται για την ίδια επίθεση, αφού του … έπεσε το πορτοφόλι στο σημείο του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού κι ήδη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να είναι Ελληνοϊρακινός, έκανε σπριντ 100 μέτρων, χτύπησε και έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια από πολλά άτομα κι έμεινε αιμόφυρτος στο έδαφος.
Γι’ αυτή του την πράξη, ο 30χρονος πήρε από τις Αρχές το προσωνύμιο «Ινδιάνος».
Οι υπόνοιες  των αστυνομικών εστιάσθηκαν στο πρόσωπό του από πληροφορίες, από αρχική ανάλυση των βίντεο της επίθεσης αλλά κι από αναρτήσεις στο Facebook που  υπάρχουν λόγια «θαυμασμού» για την επίθεση στον αστυνομικό και ο ίδιος να… ευχαριστεί γι’ αυτά!
Θα εξετασθεί αν υπάρχουν ίχνη DNA, αποτυπώματα του υπόπτου και άλλων ατόμων σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, στη θήκη του πιστολιού, γιατί έγινε μια προσπάθεια να του αποσπάσουν το πιστόλι και στο κράνος του 28χρονου αστυνομικού, που επιχείρησαν να βγάλουν οι νεαροί που τον χτύπησαν.
Υπενθυμίζεται ότι για τα προχθεσινά επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.
Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά πέντε. Οι τρεις παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες. Ειδικά για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά οι κουκουλοφόροι στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρέμεινε αιμόφυρτος πάνω από μισή ώρα, όπως φαίνεται σε βίντεο της επίθεσης, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι ευτυχώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και αναμένεται ότι σύντομα θα αναρρώσει.
Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζουν δολοφονική την επίθεση, καθώς οι δράστες χτυπούσαν ανελέητα τον αστυνομικό, με ξύλα και κλωτσιές για περίπου 2,5 λεπτά. Όπως λένε, τον έσωσε το γεγονός ότι δεν του έβγαλαν το κράνος από την πρώτη στιγμή, αλλά φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, καθώς και σε όλο το σώμα. Τον τραυματία επισκέφθηκαν, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, ενώ συνομίλησαν μαζί του και του ευχήθηκαν καλή ανάρρωση.
Σε ό,τι αφορά τα χθεσινά επεισόδια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, και ειδικά για κάποια βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν στη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς και καταγγελίες για βία, θα γίνει μια συνολική αποτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ήταν οι ενδεδειγμένες συνολικά.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Ομόθυμη καταδίκη για τον πρόσφατο τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, αλλά και εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών για το κλίμα των ημερών, σημειώθηκε στη Βουλή, λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τη Μικροκινητικότητα.

 

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε πολίτη με γκλοπ, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, συνεχίζεται η Διοικητική Έρευνα για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass