Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ στις 15 Απριλίου

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΠ. ΛΙΒΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 9:40

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα λειτουργεί κανονικά. Ήδη έχει πληρώσει εντός του 2021 319 εκατ. ευρώ και έως το τέλος Ιουνίου θα πληρώσει ακόμα 352 εκατ. ευρώ», τόνισε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις «Αθέμιτες πρακτικές», ο υπΑΑΤ

κ. Σπήλιος Λιβανός, τονίζοντας και ότι ο ΟΣΔΕ θα ανοίξει κανονικά, στις 15 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί την «καρδιά» του Υπουργείου, όντας ο οργανισμός που αναλαμβάνει να προβεί στην πληρωμή των 650.000 αγροτών μας. Με το που ανέλαβα την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Οργανισμός και αφορούσαν τον διαγωνισμό του τεχνικού συμβούλου. Διότι στις 07.01 ο Οργανισμός δεν διέθετε τεχνικό σύμβουλο και ο διαγωνισμός, από τον οποίο θα προέκυπτε ο τεχνικός σύμβουλος, ήταν παγωμένος με δικαστικές αποφάσεις. Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση οι πληρωμές των αγροτών μας θα ήταν στον αέρα.
Άμεσα, προβήκαμε στις αναγκαίες ενέργειες για να υπάρξει νόμιμη βιώσιμη λύση στον Οργανισμό. Και παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν λειτουργεί απολύτως αποτελεσματικά σήμερα. Γίνονται δηλαδή κανονικότατα οι πληρωμές και στις συνδεδεμένες και στα άλλα μέτρα και το 2021 έχουν γίνει πληρωμές 319 εκατ. ευρώ. Ο προγραμματισμός είναι απολύτως κανονικός και μέχρι τις 30/6 θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. ευρώ.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όποιος επιχειρεί να δημιουργήσει προσκόμματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφορούμενος από επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, θέτει σε κίνδυνο τους 650.000 αγρότες μας. Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Εμείς αυτό ως πολιτική ηγεσία, και ως κυβέρνηση, δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε ο Οργανισμός να λειτουργεί κανονικά. Ο ΟΣΔΕ θα ανοίξει κανονικά στις 15/04».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Τα τελευταία 24ωρα, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προτρέπει τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/ και τη χρήση των καρτών τους.
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί, χρήστη και πρόσβασης, σε ιστοσελίδες τραπεζικών ιδρυμάτων (e-banking). Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα. Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass