Eκλεισε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Σημαντικό βήμα στην εθνική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, ανέφερε ο Νότης Μηταράκης

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 9:09

ΑΘΗΝΑ
«Τα νησιά δεν μπορούν να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης. Και αυτό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί εθνική προτεραιότητα» τόνισε χθες  ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου Νότης Μηταράκης, επιστρέφοντας

στον Δήμο Μυτιλήνης το χώρο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ. Είχε προηγηθεί, από 13 έως 29 Απριλίου, η επιχείρηση μεταφοράς 697 αιτούντων άσυλο που έμεναν εκεί από τους οποίους 159 στην ενδοχώρα και 538 στο προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι, αναφέρει το ΑΠΕ.
Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Η παράδοση της μέχρι πρότινος δομής του Καρά Τεπέ στους ιδιοκτήτες του αποτελούσε δέσμευση του υπουργείου. Με αυτήν γίνεται ένα σημαντικό βήμα στην εθνική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών και μείωσης των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία. Ακολουθώντας αυτήν την πολιτική, σύντομα η Λέσβος θα έχει μόνο μία αναγνωρισμένη δομή φιλοξενίας».
Η τελετή επιστροφής στον Δήμο Μυτιλήνης του χώρου της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη και του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Ευάγγελου Απόστολου Κωνσταντίνου. Η δομή παραδόθηκε στον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ενώ παρών ήταν στην τελετή και ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass