Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2021 11:30

Στη Λευκωσία για τα θύματα του Αττίλα ο υπ. Αμυνας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη για την επέτειο μνήμης των θυμάτων της τουρκικής εισβολής.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται την Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του, Χαράλαμπου Πετρίδη, για την 47η επέτειο μνήμης των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών, κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Τον υπουργό συνοδεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα όπου θα τελεσθεί το μνημόσυνο στη μνήμη πεσόντων.

 

Πέθανε η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου

ΑΘΗΝΑ
Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου, σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αποκάλυψε πως την τελευταία του πνοή άφησε και ο ηθοποιός Τάσος Παπαδάκης.
«Βαρύ πένθος σήμερα για τον καλλιτεχνικό μας χώρο. Τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας. Ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών, η Γκέλυ Μαυροπούλου, και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων, Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901-1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910-1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass