Χημικά σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

Τουλάχιστον 5 προσαγωγές - Και χρυσαυγίτες στη διαμαρτυρία - Διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2021 13:52

ΑΘΗΝΑ
Ενταση και επεισόδια επικράτησαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η Ελληνική Αστυνομία με χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης και εκτοξευτήρες νερού διέλυσε τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στην πλατεία Συντάγματος.


Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από τη Λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δύο άντρες, που φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και κατευθύνονταν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές. Ο ένας από τους δύο άντρες χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι αντιεμβολιαστές, την ώρα που η χώρα και ο πλανήτης συνεχίζει να παρακολουθεί τη νέα έξαρση της πανδημίας, με την ακόμη πιο μεταδοτική μετάλλαξη “Δέλτα” να κυριαρχεί, διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως και στην προηγούμενη διαμαρτυρία τους.
Πολίτες κάθε ηλικίας, άλλοι με ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες στα χέρια, και άλλοι με πανό και πλακάτ. «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», έγραφε ένα μεγάλο πανό, ενώ μια κυρία κρατούσε στα χέρια της πλακάτ που έλεγε: «Μείνετε μακριά από τα παιδιά μας», αναφερόμενη, προφανώς, στον εμβολιασμό που ξεκίνησε και για τα παιδιά.
Στην Πλατεία Συντάγματος, πάντως, φαίνεται πως βρέθηκαν και υποστηρικτές του καταδικασθέντος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καθώς υπάρχουν τρικάκια που καλούν για ψήφο στο «εθνικό κόμμα Ελληνες».

 

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Συγκέντρωση έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19. Οπως αναφέρει το thestival, oρισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση δηλώνουν ότι είναι κατά του διχασμού των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ άλλοι τίθενται συλλήβδην κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό και κατά της μάσκας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έγινε και στα Χανιά, στη Δημοτική Αγορά, στην Κοζάνη, στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass