Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 11:41

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Τήλο

ΑΘΗΝΑ
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Τήλο χθες . Ο σεισμός καταγράφηκε στις 17:16 είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 19 χιλιόμετρα Δυτικά Νοτιοδυτικά της Τήλου όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.


Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

 

Σκοτώθηκε νεαρή αρκούδα στην Εγνατία

ΑΘΗΝΑ
Τροχαίο ατύχημα με θύμα νεαρή ενήλικη αρκούδα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του οικισμού Καλονερίου (ανάμεσα στον κόμβο Νεαπόλεως- Μικροκάστρου), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κοζάνη.
Ο οδηγός και η επιβάτιδα είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Θεσσαλονίκη με άλλο όχημα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Στο τόπο του ατυχήματος έφθασε η αρμόδια για τέτοια περιστατικά ομάδα άμεσης επέμβασης, στην οποία συμμετέχουν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η Καλλιστώ, η Δασική Υπηρεσία Τσοτυλίου, η αστυνομία Κοζάνης και η Εγνατία Οδός ΑΕ, αλλά το ζώο ήταν ήδη νεκρό.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ανέφερε ότι η νεαρή αρκούδα έφερε τραύμα από χτύπημα στο κεφάλι και ότι ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Πρόσθεσε ότι είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε στον κάθετο άξονα της Εγνατίας από την στιγμή που κατασκευάστηκε η υπερυψηλή περίφραξη και τόνισε ότι πιθανώς το ζώο να πέρασε στο οδόστρωμα από μη φραγμένα σημεία του κόμβου, που βρίσκονται κοντά στο σημείο του συμβάντος. Επίσης σε διάφορα σημεία της οδού και πλησίον του σημείου του ατυχήματος υπάρχει δενδροστοιχία κοντά στην περίφραξη, οπότε εξετάζεται εάν το ζώο πέρασε στο οδόστρωμα σκαρφαλώνοντας στα δένδρα.

 

Συνελήφθη 40χρονος μετά από καταγγελίες για βιασμούς σε SPA

ΑΘΗΝΑ
Ενας 40χρονος συνελήφθη μετά τις καταγγελίες δύο γυναικών, 17 και 18 ετών, ότι τις βίασε μέσα σε αίθουσα SPA, στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο συλληφθείς είχε βάλει αγγελία ζητώντας μοντέλα. Οι δύο γυναίκες πήγαν στη διεύθυνση που είχε η αγγελία, στην οδό Ιπποκράτους, όπου ο 40χρονος διατηρεί και SPA/κέντρο ευεξίας. Εκεί, ο κατηγορούμενος τους είπε πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να γίνουν μοντέλα και τους πρότεινε να εργαστούν στην υποδοχή του SPΑ.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν τα δύο κορίτσια, 17 και 18 ετών, τις έβαλε σε ένα δωμάτιο και κλείδωσε την πόρτα. Στη συνέχεια τους επιτέθηκε και τις κακοποίησε σεξουαλικά. Όταν τις άφησε ελεύθερες πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία, στο Tμήμα Εξαρχείων. Ο 47χρονος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό.

 

ΒΑΣΩ ΚΙΝΤΗ:
Περνά στην Αρχιτεκτονική Πάτρας ή Ιωαννίνων ο αριστούχος…

ΑΘΗΝΑ
Αίσθηση προκάλεσε πρόσφατα η περίπτωση μαθητή του πρώτου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, που αν και συγκέντρωσε 20.988 μόρια και 1.838 πάνω από την περσινή βάση, στις πανελλήνιες, έμεινε εκτός της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στο ειδικό μάθημα του σχεδίου.
Είχε προηγηθεί μια ανοικτή επιστολή του μαθητή προς την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, μέσω της οποίας εξέφραζε τα παράπονά του για τον τρόπο βαθμολόγησης των ειδικών μαθημάτων και το πώς αριστούχοι μαθητές δεν κατάφεραν να περάσουν στις πρώτες σχολές επιλογής τους.
Η υπουργός Παιδείας, απαντώντας στην κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τις κατηγορίες τους ότι αφήνει έξω ακόμα και αριστούχους μαθητές, απάντησε ότι «τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων και όχι το υπουργείο Παιδείας».
Ωστόσο, η Βάσω Κιντή, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε την πραγματική διάσταση του θέματος. Σε ανάρτησή της αναφέρει ότι ο εν λόγω μαθητής μπορεί να περάσει στην Αρχιτεκτονική Πάτρας ή Ιωαννίνων. Δεν πέρασε, λόγω χαμηλής βαθμολογίας στο σχέδιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει σε άλλο πανεπιστήμιο.

 

ΑΠAΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΙΑ
Σε ανάρτησή της, η Βάσω Κιντή εξηγεί το παράλογο της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ και απαντά στη βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου που αναφέρθηκε στο όνομά της:
«Πήρα δύο μηνύματα ότι η κ. Σία Αναγνωστοπούλου με φωτογράφισε σήμερα στην ομιλία της στη Βουλή λέγοντας ότι έγραψα πως ο μαθητής με την επιστολή για την Αρχιτεκτονική, μπορεί να περάσει στην Αρχιτεκτονική της Πάτρας ή των Ιωαννίνων. “Το παιδί όμως θέλει να μπει στο ΕΜΠ!” είπε η κ. Αναγνωστοπούλου. Και συνέχισε: “Έκανε το χρέος του απέναντι στην Πολιτεία, διάβασε. Η Πολιτεία δεν έκανε το χρέος της, δεν τον δίδαξε σχέδιο και του λέει η Πολιτεία τώρα, δεν θα πας εκεί, θα πας εκεί που η δικιά μας ιδεοληπτική εμμονή σε οδηγεί”.
Ας το ξέρουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Πάτρας, που είναι και στην περιφέρεια της κ. Αναγνωστοπούλου, ότι η σχολή τους είναι, κατά τη Σία Αναγνωστοπούλου, κάτι σαν Καιάδας στον οποίο τους καταδικάζει μια ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης εναντίον των λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι μια επιτυχία δική τους που κατέκτησαν με το διάβασμα και τις επιδόσεις τους. Με χαρακτήρισε δε, κουνώντας το χέρι της σχεδόν με οίκτο, “νεοφιλελεύθερη καθηγήτρια”. Η Σία με γνωρίζει περισσότερο από 30 χρόνια, από τότε που εμφανίστηκε στο περιοδικό Ο Πολίτης. Και είναι αστείο, για να μην πω πολύ ευτελές εκ μέρους της, να λέει αυτή την ανοησία, και μάλιστα στη Βουλή. Αφού με παρακολουθεί, θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Αλλά της αρέσει, φαίνεται, να βάζει ταμπέλες για να στοχοποιεί και να απαξιώνει όπως άλλωστε συνηθίζει το κόμμα της.
Είπε δε στην ομιλία της ότι “Οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο δεν είναι εξετάσεις γνώσεων στο αντικείμενο που θέλει να σπουδάσει ο άνθρωπος, είναι ιεράρχησις βαθμολογίας, δεν είναι απόδειξη γνώσεων.” Αφού είναι απλώς ιεράρχησις βαθμολογίας, γιατί δεν δέχεται την ιεράρχηση βαθμολογίας που προέκυψε και μιλάει κι αυτή για σφαγή (“Εσείς βρήκατε ως ευκαιρία την πανδημία για να δημιουργήσετε σφαγή”); Αντιπολίτευση και πολιτική για κλάματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass