Καμία εμπλοκή στον θάνατο Τούρκου στον Εβρο Ανακοινώσεις ΥΠΕΞ και ΕΛΑΣ

*Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 9:01

AΘΗΝΑ


«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται

ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο», αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.
Για το θέμα που τέθηκε από την Τουρκία περί νεκρού πολίτη από πυροβολισμό στον Έβρο, ο οποίος προήλθε από την ελληνική πλευρά, τοποθετήθηκε νωρίτερα και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «φερόμενο περιστατικό», απορρίπτοντας τις τουρκικές αιτιάσεις, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει την υποχρέωση «να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.
Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία με τον θάνατο ενός 43χρονου στον Έβρο, με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν ότι σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.
Πάντως, πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για επεισόδιο μεταξύ διακινητών μεταναστών, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις έρευνες της ΕΛΑΣ και του στρατού δεν προκύπτει κάποιος πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, οι Τούρκοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβούν σε διάβημα προς την Ελλάδα, με την Αθήνα να αναμένεται να διαψεύσει επισήμως τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass