Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 9:03

Με τεστ στα σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι

Δήλωσε ο καθηγητής Γώγος, αν και αναγνώρισε ότι είναι αρκετά περίπλοκο

ΑΘΗΝΑ
Στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους

αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Χαράλαμπος Γώγος έστειλε, ουσιαστικά, διπλό μήνυμα: Πρώτον, ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και ότι οι ανεμβολίαστοι, κανονικά, θα έπρεπε να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τεστ, για να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια, π.χ., στο σούπερ μάρκετ. Δεύτερον, ο εμβολιασμός είναι απολύτως αναγκαίος, ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε μια κανονικότητα η καθημερινότητα. Εξήγησε ακόμη, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο μέτρο, δηλαδή να υποχρεούνται οι ανεμβολίαστοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Αν δεν εμβολιαστούμε, δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ, ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει, φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα, να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε, και καλό είναι να το αποφύγουμε», είπε ο κ. Γώγος.
«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει -γιατί έτσι πρέπει να κάνει. Γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά, ακόμη και στους εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο καθηγητής.
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, ιδανικά, πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο, θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%. Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα», καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα. «Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

 

Επτά λουκέτα για φοροδιαφυγή στη Μύκονο

Πληρώνονταν με κάρτα και δεν έκοβαν απόδειξη  *Τι αναφέρουν τα στελέχη της ΑΑΔΕ που πραγματοποίησαν τους ελέγχους

ΑΘΗΝΑ
Στο κλείσιμο επτά επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει στη Μύκονο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, διαπιστώνοντας κάθε είδους τεχνικές φοροδιαφυγής, μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες εισπράττουν από τους καταναλωτές τον ΦΠΑ και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο, κρατώντας τον στα ταμεία της επιχείρησής τους.
Οι τεχνικές αυτές, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, αφορούν, μεταξύ άλλων:
Την έκδοση και παράδοση στους πελάτες των γνωστών Δελτίων Παραγγελίας, το απόκομμα των οποίων μοιάζει με απόδειξη, αλλά δεν είναι. Έτσι, εισπράττουν το ποσό του λογαριασμού, χωρίς να καταχωρείται αυτό στον φορολογικό μηχανισμό τους. Ακόμα χειρότερα, κάποιοι έχουν το θράσος να πληρώνονται με κάρτα, δηλαδή η πληρωμή να φαίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής τους, αλλά να μην κόβουν στη συνέχεια απόδειξη!
Την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στον φορολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου καταφέρνουν να εκδίδουν κανονικά απόδειξη, αλλά αυτό το ποσό να εξαφανίζεται από τα έσοδα της ημέρας και να μην φαίνεται στην εφορία!
Το τελευταίο 48ωρο λουκέτο μπήκε προχθες το βράδυ, στο γνωστό εστιατόριο, Hippie Fish, στον Αϊ Γιάννη.
Προχθες  έκλεισαν ακόμα: Το beach restaurant, Jackie ‘O, και το sushi restaurant, Tokyo Joe.
Είχαν προηγηθεί 48ωρα λουκέτα στα καταστήματα Promenade, Paradise, Tropicana, Avra Market.
Το σχέδιο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη τη χώρα. Στόχος των ελέγχων είναι οι επιχειρήσεις να τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να εντοπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες λειτουργούν σε βάρους των καταναλωτών, των συνεπών και νόμιμων επιχειρηματιών και του κοινωνικού συνόλου αναφέρουν αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ.

 

Συνελήφθη 47χρονος που τραυμάτισε την 36χρονη σύζυγό του

ΑΘΗΝΑ
Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. Το περιστατικό, που ευτυχώς δεν κατέληξε σε νέα τραγωδία, σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στην Αστυνομία οι γείτονες, στο σπίτι ξέσπασε άγριος καυγάς λίγο πριν τις 12 το βράδυ μεταξύ του ανδρόγυνου. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν ο 47χρονος έβγαλε στιλέτο και άρχισε να την απειλεί. Οι φωνές της, τον έκαναν να σταματήσει προσωρινά και να φύγει με τη μοτοσικλέτα του, όπως επέστρεψε ξανά λίγη ώρα αργότερα. Η 36χρονη άρχισε και πάλι να καλεί σε βοήθεια όταν ο σύζυγός της άρχισε να την τραυματίζει με το στιλέτο που κρατούσε, στον λαιμό, την κοιλιά και τα χέρια. Οι γείτονες ευτυχώς ειδοποίησαν ξανά την Αστυνομία και στο σημείο έφθασε η ομάδα της ΟΠΚΕ όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Η 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου έγινε συρραφή των τραυμάτων της και αποχώρησε. Ο 47χρονος κρατείται για να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Ρόδου. Την έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης έχει αναλάβει το ΑΤ Ιαλυσού.

 

Με πυρετό στο νοσοκομείο ο μητροπολίτης Πατρών

ΑΘΗΝΑ
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Aγιος Ανδρέας» μεταφέρθηκε εκτάκτως ο Μητροπολίτης Πατρών. Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Μητροπολίτης Πατρών εμφάνισε πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διενεργούνται οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται εντός της ημέρας, ώστε ο Σεβασμιώτατος να ακολουθήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

 

Συνελήφθη 27χρονος με 45 κιλά κάνναβη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περισσότερα από 45 κιλά κάνναβης κατάσχεσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνοντας 27χρονο, που φέρεται να είναι στέλεχος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, προχθες το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε ακινητοποίησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος και στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν 2 ταξιδιωτικοί σάκοι με 23 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 45 κιλών και 851 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελεί στέλεχος οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην Ελλάδα από την Αλβανία και διακίνησής της κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, αλλά και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς δεν είχε άδεια οδήγησης. Σε έρευνες οικιών και στην κατοχή του συλληφθέντα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη δύο δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 134,2 γραμμαρίων, ένα δέμα κοκαΐνης βάρους 14 γραμμαρίων, ένα πιστόλι, φυσίγγια και κάλυκες, μία σιδερογροθιά, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass