Eρευνες σε 10 εμβολιαστικά κέντρα

ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 14:29

ΑΘΗΝΑ
Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.


Όπως ανέφερε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».
Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.
Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Στο μεταξύ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται την ύπαρξη πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.
Ακόμη, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών», αλλά και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

 

ΣΤΟ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ποινικές ευθύνες για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να διενεργήσει έρευνα για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης πλαστού εγγράφου και ό,τι άλλο προκύψει από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Στο «κάδρο» της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκονται τέσσερις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, τρεις του νοσηλευτικού προσωπικού και μία του διοικητικού, που φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ήδη για την υπόθεση διεξάγεται ΕΔΕ.

 

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΡΙΑΣ
«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω γιατρούς, λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν ψεύτικα πιστοποιητικά για να κυκλοφορώ», εξέφρασε μια αντιεμβολιάστρια.
«Εχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Εχω σκεφτεί με τον γιατρό να μη μου το χτυπήσει και να πετάξει έξω αυτό το υγρό που είναι μέσα. Ολα τα έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο», δήλωσε αντιεμβολιάστρια στον ΣΚΑΪ.
Και συμπλήρωσε πως «έχω πάρει τηλέφωνα γιατρούς, έχω μιλήσει με νοσηλεύτριες, έχω μιλήσει και με κάποιους ανθρώπους που πλησιάζουν γιατρούς, δεν δέχονται όμως. Φοβούνται», σημειώνοντας πως «τους έχω προτείνει να τους πληρώσω όχι όσο-όσο αλλά όσο ξέρω ότι μπορώ».
Οπως ανέφερε για το τι τους λέει στο τηλέφωνο, είπε πως εκφράζει τις ανησυχίες της και διαπραγματεύεται την τιμή και τη διαδικασία. «Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο, είμαι αρνήτρια και του εμβολίου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν μου αρέσει», εξήγησε.
Υπενθυμίζεται πάντως, πως οι αρνητές των εμβολίων, πέρα από τη χρήση ψεύτικων πιστοποιητικών, έχουν φτάσει στο σημείο να αρνούνται να δεχτούν αίμα από εμβολιασμένους, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Στο μεταξύ δεκτή έγινε η παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΙΤΣ, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από δέκα ημέρες πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση του. Την υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από την θέση του.
Χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση. Ανέφερε, δε, πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς είναι ανεμβολίαστος. «Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass