Μηνύματα ελπίδας και αγωνίας…

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟIΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 9:25

ΑΘΗΝΑ
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Δημοτικό σχολείο της Αγίας ‘Αννας του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας ‘Αννας στην Εύβοια, το οποίο επισκέφθηκε χθες το πρωί για την τελετή του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς.


Απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι σήμερα ανοίγεται μπροστά τους, μια καινούργια σχολική χρονιά, γεμάτη υποσχέσεις, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να μάθουν καινούργια πράγματα, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Όπως είπε η Πρόεδρος «θέλω να πιστεύω ότι θα κυλήσει ομαλά, ότι ο κορονοϊός θα μείνει έξω από το σχολείο σας, αφού κι εσείς θα τηρείτε τα μέτρα, θα φοράτε τις μάσκες σας, θα πλένετε συχνά τα χέρια σας, θα φροντίζετε, με δυο λόγια, για την υγεία, όχι μόνο τη δική σας, αλλά και των φίλων σας, της οικογένειάς σας, όλης της κοινότητας».

 

Η ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που τελέστηκε στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, παρέστη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός μετά την τελετή μπήκε στις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους μαθητές, ρωτώντας τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, για την εξοικείωσή τους με τις μάσκες και τα self tests, ενώ άκουσε τις προτάσεις τους, αλλά και τους εξήγησε τις αλλαγές που εισάγονται τη φετινή χρονιά και τα νέα μαθήματα που αφορούν τα εργαστήρια δεξιοτήτων.
Σε δηλώσεις της, η υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως «ξεκινάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις», σημειώνοντας πως «φέτος ο στόχος είναι διττός, δίνουμε βάση ιδιαιτέρως σε δύο προτεραιότητες», η πρώτη εκ των οποίων, όπως εξήγησε, αφορά το να λειτουργήσουν διά ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές και τα σχολεία εν προκειμένω, που ξεκινούν σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, «διότι συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο, ούτως ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή, να τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο, το οποίο έχουν εισηγηθεί η Επιτροπή των Ειδικών που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύει σε κάθε βήμα».

 

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook, με ευχές για «καλή σχολική χρονιά» σε όλους και όλες, «δύναμη, υπομονή, φροντίδα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι «και τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη. Χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς καμία φροντίδα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, χωρίς περισσότερα μέτρα προστασίας, περισσότερους εκπαιδευτικούς ή περισσότερες αίθουσες». Προσθέτει πως «το μόνο που άλλαξε είναι οι κανόνες: Πέρυσι στην αρχή μάς έλεγαν ότι δεν κολλάνε τα παιδιά στα σχολεία. Μετά μας είπαν ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν πρώτα, γιατί τα παιδιά μας είναι πολλαπλασιαστές του ιού. Φέτος μας λένε ότι για να κλείσουν θα πρέπει να νοσήσουν ταυτόχρονα τουλάχιστον 15 παιδιά σε κάθε τάξη».
Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «το συναίσθημα που για άλλη μια φορά μάς κυριεύει στο πρώτο σχολικό κουδούνι, είναι ανασφάλεια και ανησυχία», γιατί -όπως αναφέρει- «κάθε νοήμων γονιός δε χρειάζεται να είναι λοιμοξιολόγος για να καταλάβει τι θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο».

 

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 12ο Δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας βρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δηλώσεις της επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. «Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένειά τους», εξήγησε η κ. Γεννηματά.
Κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εμβολιασθούν και ταυτόχρονα τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών.
Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική σχολική χρόνια, χωρίς κινδύνους για την υγεία τους και χωρίς νέα μαθησιακά κενά.

 

Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
«Αυτή τη μέρα η σκέψη μας είναι με τις νέες και τους νέους, που ξαναβρίσκουν τους φίλους τους και συναντιούνται στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο.
Είναι με τους γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή.
Είναι με τους εκπαιδευτικούς, που νιώθουν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν να μορφώσουν, να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
«Όμως, παράλληλα με τη χαρά και την προσμονή, υπάρχουν τα ερωτηματικά, η αγωνία μπροστά σε μια πολιτική, που δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, που δεν στηρίζει την ουσιαστική μόρφωση των νέων. Αντίθετα, βάζει συνεχώς εμπόδια και φραγμούς», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass