Εισαγγελέας για τη «λίστα Μπογδάνου»

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - «ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2021 12:57

ΑΘΗΝΑ
Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

Η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.  
 Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην Υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.
Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο “ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και με κείμενο που αναφερόταν στο “οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα”, που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα “κατέβασε” τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε.

 

«ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ»
«Αυστηρή» προειδοποίηση προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αλλά και προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι καταδικαστέες συμπεριφορές σαν και αυτές που αφορούσαν στη δημοσιοποίηση ονομάτων ανήλικων παιδιών και σημείωσε πως στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΡΙΖΑ
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τη γραμματέα της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, σχετικά με την «αδιανόητη πράξη» του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκος Φίλης, που υπογράφουν την επιστολή, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής «να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass