Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 12:11

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς

ΑΘΗΝΑ
Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 73 ετών, ο γιατρός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς.


Ο Κώστας Καραμηνάς γεννήθηκε το 1948 στο Βαθύ Σάμου, σπούδασε ιατρική και εργαζόταν ως γιατρός – δερματολόγος. Ήταν πρόεδρος της νεολαίας της ΕΡΕ, το 1965, και πρόεδρος της ΝΕ Σάμου της ΝΔ το 1987. Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1989 και επανεξελέγη το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου και στις εκλογές του 1996, το 2002 εξελέγη δήμαρχος Βαθέος Σάμου.
Η ανακοίνωση της οικογένειας του:
Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, Κώστα Καραμηνά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 4:00 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου.
Επιθυμία του εκλιπόντος και της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να κατατεθεί το ανάλογο ποσό στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου “ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ” στο λογ/μο της Τράπεζας Πειραιώς: 6558-107135-319.

 

Ηχουν σειρήνες αύριο

Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 21»

ΑΘΗΝΑ
Πρόκειται για την ετήσια δοκιμή στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων για την πολιτική προστασία. Στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΜΣ «Παρμενίων-21» θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.
Κάθε χρόνο στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων γίνεται δοκιμή στις σειρήνες πολέμου για να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν και φυσικά για να εξασκείται και ο κόσμος σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.
Η δοκιμή γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας και χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, στις 11 ακριβώς ακούγεται για ένα λεπτό ένας διακοπτόμενος ήχος, ο οποίος σημαίνει αεροπορική επιδρομή. Αμέσως μετά, στις 11:05 ακούγεται ένας μακρόσυρτος ήχος για ένα λεπτό επίσης, ο οποίο σημαίνει τη λήξη του συναγερμού.

 

Βίτσας: Δεν θα αρνηθούμε ψήφο ενίσχυσης του στρατεύματος

ΑΘΗΝΑ
Πυρά στην κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική που υπηρετεί τους λίγους υπερκεφαλαιούχους εξαπολύει μιλώντας στον Flash.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας εστιάζοντας στη διαφορά του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στοχεύει όπως τονίζει στην εξυπηρέτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του
Ο κ. Βίτσας τονίζει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα ενάντια στους ιδεολογικά αντιεμβολιαστές  αλλά όπως επισημαίνεται σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά καταφεύγει στην προσφιλή της μεθόδου της αυταρχικότητας και της επιβολής.
Τονίζει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για τις εκλογές επισημαίνοντας ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Τσίπρα θα πρέπει να έχει ως βάση μια προαποφασισμένη και προεκλογικά διακηρυγμένη πολιτική.
Τέλος, αναφορικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με την απόκτηση σύγχρονων φρεγατών που θα θωρακίσουν το Αιγαίο.

 

Συναγερμός για προσγείωση αεροπλάνου με βλάβη στα φρένα

ΑΘΗΝΑ
Συναγερμός σήμανε νωρίς χθες το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για αεροπλάνο από την Ατλάντα που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί με βλάβη στα φρένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ πρόκειται για ένα Airbus της Delta που εκτελούσε την πτήση Ατλάντα -Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega στο αεροσκάφος επέβαιναν 248 επιβάτες και ο πιλότος έκανε λόγο για ενδείξεις για υπερθέρμανση στα φρένα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το αεροπλάνο προσγειώθηκε και είναι σε διαδικασία ο απαραίτητος έλεγχος από την πυροσβεστική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass