Εισαγγελική έρευνα για φυσιοθεραπευτή που χτυπά 10χρονο παιδάκι με αυτισμό

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 12:17

ΑΘΗΝΑ
Φυσιοθεραπευτής ξέσπασε το μίσος του σε ένα ανυπεράσπιστο παιδί με αυτισμό και παραμένει ατιμώρητος για δύο χρόνια.


Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσιεύει το MEGA, φαίνεται ο 27χρονος φυσιοθεραπευτής σε παιδιά με αυτισμό να πιάνει από τους ώμους ένα 10χρονο παιδί ΑμεΑ, να του λέει κάτι και να τον ξαπλώνει με τη βία στο πάτωμα. Το παιδί κάθεται παγωμένο και γυρτό στη θέση που του έχει υποδείξει. Δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς μετά από λίγο ξεκίνησε να κλωτσά στο πρόσωπο το 10χρονο παιδί.
Το περιστατικό αποσιωπήθηκε για 5 ημέρες και έμεινε ατιμώρητο για 2 ολόκληρα χρόνια. «Το Σάββατο που έγινε το περιστατικό, εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτός κατέβηκε με το παιδί και μου είπε ότι το παιδί έπεσε από τις σκάλες. Δεν μου είπε ότι το χτύπησε το παιδί. Είχε λίγο αιματάκι κάτω από τη μύτη. Σηκώσαμε την μπλούζα, αν είχε μελανιές. Είχε μια μικρή αλλά μηδαμινή στο μπρατσάκι του», δήλωσε η διευθύντρια ιδιωτικού κέντρου θεραπειών για ΑμεΑ.
Δυόμισι χρόνια πέρασαν από εκείνο το Σάββατο, με τα ίχνη του 27χρονου να έχουν χαθεί. «Το έστειλα και σε μια φίλη του της οποίας ζητούσα το τηλέφωνο. Της ζητούσα να έρθω σε επικοινωνία και μου έλεγε ‘’Μην ξύνεις πληγές. Πάει, τελείωσε. Ήταν ένα άτυχο συμβάν’’», λέει η διευθύντρια.

 

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγελία δεν έγινε ποτέ, με τον φυσιοθεραπευτή να εμφανίζεται τον Δεκέμβριο του 2021, να εργάζεται κανονικά σε δύο νέα κέντρα παιδιών με αυτισμό. «Εννοείται ότι τους ενημέρωσα επιτόπου με το που είδα ότι δουλεύει. Εννοείται ότι τους έστειλα το βίντεο και τον διώξανε. Κι ενημέρωσα και τους δύο φορείς ότι εγώ πήγα στην Εισαγγελία και κατέθεσα το βίντεο», συμπλήρωσε η διευθύντρια του ιδιωτικού κέντρου θεραπειών ΑμεΑ. Ο 27χρονος έχει απολυθεί από τα δύο κέντρα που εργαζόταν, με τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων μετά τις καταγγελίες για βάναυση κακοποίηση ενός παιδιού σε κέντρο που φιλοξενεί αυτιστικά παιδιά από φυσικοθεραπευτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass