ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δυναμική κινητοποίηση αγροτών - κτηνοτρόφων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2022 19:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην Καρδίτσα αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη ακρίβεια στην ενέργεια και συγκεκριμένα στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, για την απουσία σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και για την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς από τα καιρικά φαινόμενα.

Την μαζική διαμαρτυρία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αγροκτηνοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή ήταν σημαντική με πολλούς αγροκτηνοτρόφους να στελεχώνουν δυναμική πορεία με πανό και συνθήματα που είχε ως προορισμούς τον ΟΑΕΔ, τη ΔΕΗ και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όπου πέταξαν και δοχεία με κοπριά στην είσοδο του κτιρίου.
Οι αγροκτηνοτρόφοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια έχουν καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή και τη διατήρηση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Υπογράμμισαν παράλληλα ότι παραμένουν ανοιχτές οι «πληγές» από τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και πολίτες της Καρδίτσας.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, σε δήλωσή του σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση με την εκτίναξη των λογαριασμών του ρεύματος έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και συνολικότερα στους πολίτες. «Με το καθεστώς αυτό δεν μπορούμε να παράξουμε, ούτε να μείνουμε στα χωριά μας» είπε, ενώ στάθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις από τον «Ιανό».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΝΟΥΣΙΟΥ
Ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Κωστής Νούσιος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση για την κινητοποίηση:
«Είναι πραγματικά λυπηρός και μη δημοκρατικός  ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να διαμαρτυρηθεί μια μικρή μερίδα αγροτών  και κτηνοτρόφων της Π.Ε Καρδίτσας, όταν μετά το τέλος της πορείας στην οποία συμμετείχαν, έριξαν ακαθαρσίες στην είσοδο του κτιρίου της Π.Ε Καρδίτσας. Θα πρέπει να  συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε στο πλευρό τους και όχι απέναντί τους. Ότι αποτελεί για μας προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας και ότι κάνουμε το δικό μας αγώνα για να είναι βιώσιμος και ανταγωνιστικός. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους, αιτήματα τα οποία δεν έκαναν καν τον κόπο να θέσουν υπόψιν μου, παρότι τους περίμενα στο γραφείο μου. Αντί λοιπόν του διαλόγου και της πολιτισμένης οδού, που οδηγεί στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης των προβλημάτων τους, εκείνοι επέλεξαν μια αναχρονιστική τακτική, που μόνο εντυπώσεις δημιουργεί. Και επειδή ακούσαμε και συνθήματα για «αυλάκια και κανάλια», τους ενημερώνουμε ότι και εκεί παρεμβαίνουμε για το δικό τους όφελος, παρά το ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς μας. Μετά το φαινόμενο του «Ιανού» εξελίσσονται στην Π.Ε Καρδίτσας έργα ύψους 40,1 εκατ. ευρώ και αναμένουμε την εργολαβία της ΤΕΡΝΑ προϋπολογισμού 223 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά έγιναν με διεκδίκηση και επιμονή προς όφελος όχι μόνο των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι στην προσπάθειά τους για την επίλυση των προβλημάτων τους, στο πλαίσιο πάντοτε μιας κόσμιας και κοινωνικής συμπεριφοράς, γιατί είμαστε η Περιφερειακή Αρχή του «υπέρ» και όχι του «αντί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass