ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΛΙΕΤ:

Η νέα 51η Πολιτεία των ΗΠΑ η Ελλάδα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 9:30

ΑΓΚΥΡΑ  
Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ σχολιάζοντας την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο τονίζει ότι η Ελλάδα παρέδωσε το χρυσό κλειδί στον Μπάιντεν και χαρακτηρίζει τη χώρα μας ως «καϋμένη Ελλάδα» η οποία ενώ έγινε αρχικά παιχνίδι των Βρετανών δεν έχει πάρει το μάθημά της και δεν έχει καταλάβει τι θα κοστίσει αυτό και τώρα είναι έτοιμη ακόμη και να εγκαταλείψει την ταυτότητά της».


«Αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας» σημειώνει η εφημερίδα αλλά μιλά για «ύπουλο και προδοτικό παιχνίδι των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας». Όπως αναγράφεται στο άρθρο, «θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία».
Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΜΜΕ
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Λέγεται πως ο Μητσοτάκης έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρει η Yeni Safak προσδίδοντας αντιτουρκικό πρόσημο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν.
Με τίτλο: «Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στη Φινλανδία και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό στοιχείο» η εφημερίδα Sozcu αναφέρεται στα όσα δημόσια διαμείφθηκαν ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μπάϊντεν, με αναφορές και στην Τουρκία και στην προκλητική της πολιτική σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης χρησιμοποίησε εκφράσεις με στόχο την Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Ο Μητσοτάκης έδειξε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» σημειώνει το ulushaber.com.tr.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ» σχολιάζει το csavunma.com, σημειώνοντας πως ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον, θα συζητήσει με την αμερικανική πλευρά νέους εξοπλισμούς και την αντικατάσταση παλαιών οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής. Για ελληνικό «σόου» στην Ουάσιγκτον έκανε λόγο το Haber Turk, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη δύναμης» τις συναντήσεις Μητσοτάκη σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, τονίζοντας ωστόσο πως αυτές «δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass