Περιοδείες μέχρι τη ΔΕΘ ζήτησε ο πρωθυπουργός

Ακρίβεια, ενέργεια και εθνικά θέματα κυριάρχησαν στη διά ζώσης συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2022 9:51

ΑΘΗΝΑ
Υπουργικό συμβούλιο δια ζώσης έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Με το πέρας των εργασιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τους υπουργούς του να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και να

στελεχώσουν κλιμάκια του κόμματος που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, προκειμένου να «επικοινωνήσουν» το κυβερνητικό έργο.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στους υπουργούς τρίμηνο ορίζοντα για τις δράσεις αυτές, φτάνοντας έτσι ως τη ΔΕΘ που θα ξεκινήσει φέτος με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στις 10 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, τους ζήτησε μια φορά τον μήνα να βγαίνουν από το γραφείο τους και να συμμετέχουν στις κομματικές δράσεις, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί στους πολίτες τι έχει γίνει ως τώρα, αλλά και να καταγραφούν προβλήματα και δυσλειτουργίες.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε στο κεκλεισμένων των θυρών σκέλος της συνεδρίασης του υπουργικού καμία αναφορά σε ανασχηματισμό ή εκλογές, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Έτσι, δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε προεκλογικούς ρυθμούς, οι Υπουργοί καλούνται πλέον να ανταποκριθούν άμεσα στην εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός.
Με αναφορές στα εθνικά θέματα, στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση αλλά και στα προχθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ ήταν η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ στο τραπέζι παραμένει για πολλούς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών την ώρα που μάλλον έχει μπει στο συρτάρι η επιλογή ενός δομικού ανασχηματισμού.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ξεκίνησε κατηγορώντας την Τουρκία για λεονταρισμούς: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε από τους γείτονες νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο απειλούν τόσο εκτίθενται και περιθωριοποιούνται» τόνισε και πρόσθεσε: «Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα δίπλα.
Όμως εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στην Ευρώπη στο ΝΑΤΟ. «Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο. Μένουμε πιστοί στη διεθνή νομιμότητα. Όσοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο και απέναντι στο ΝΑΤΟ, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και δεν θα επικοινωνούμε στα διεθνή φόρα όσα παράνομα συμβαίνουν».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Σχετικά με την ακρίβεια υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται».
«Eφαρμόζουμε ήδη ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη» είπε και εκτίμησε πως «σε λίγες μέρες – στα μέσα Ιουνίου – θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των πρόσθετων ανατιμήσεων στο ρεύμα. Αυτές οι εκπτώσεις απλώνονται στους περισσότερους πολίτες ανεξαρτήτως της κατανάλωσής τους», συμπλήρωσε. Επισήμανε ακόμη ότι «από 1ης Ιουλίου θα ισχύσει και ο νέος μηχανισμός που στην πράξη εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής και έτσι οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι πολύ πιο ισορροπημένοι».
Για τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας ανέφερε τη σύσταση Λαγκάρντ να ακολουθήσουν και άλλες κυβερνήσεις το παράδειγμα φορολόγησης που εφαρμόζει η Ελλάδα επικρίνοντας την αντιπολίτευση που δεν ψήφισε τη σχετική τροπολογία: «Χθες λοιπόν η ελληνική Βουλή την ψήφισε αλλά μόνο με τις ψήφους των βουλευτών μας.
Όσοι φωνασκούσαν τότε κατά των συμφερόντων αποκάλυψαν τα δικά τους συμφέροντα και κρύφτηκαν. Αποκαλύφθηκε η υποκρισία του λαϊκισμού».
Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο αναφέρθηκε στα επεισόδια στο ΑΠΘ τονίζοντας ότι μερικοί νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προστάτευαν τα έργα στη βιβλιοθήκη. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την ανομία σε όσους θέλουν αίμα και ήρωες και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα είπε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass