«Οπως με την Κορέα, έτσι και με την Ουκρανία»

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 9:50

ΑΘΗΝΑ
Το σπουδαιότερο μάθημα από τις θυσίες και την επιτυχία της Κορέας είναι ότι όταν διακυβεύονται υψηλά ιδανικά, η συμπαράταξη με τους υπερασπιστές τους είναι η αυτονόητη επιλογή, ανεξαρτήτως κόστους. Η Ελλάδα, ακριβώς όπως και κατά την περίοδο 1950-1953, θα εξακολουθήσει με συνέπεια να βρίσκεται στην ίδια πλευρά: στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Την πλευρά της δημοκρατίας, την πλευρά του δικαίου, την πλευρά των νικητών. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παρέστη, χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, στην εκδήλωση της 72ης επετείου έναρξης του Πολέμου στην Κορέα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στο Ηρώο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού.
Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, «υποχρέωσή μας είναι όχι απλώς να μην ξεχνάμε, αλλά και να διδασκόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών του παρελθόντος».
Υπογράμμισε, δε, ότι «σήμερα, επτά και πλέον δεκαετίες μετά τις επικές μάχες στη Χερσόνησο της Κορέας, ο κόσμος μας μοιάζει τόσο διαφορετικός, αλλά και ταυτόχρονα τόσο ίδιος. Το προσωπείο του ολοκληρωτισμού έχει διαφοροποιηθεί. Η φύση του όμως δεν έχει αλλάξει, όπως και τα επιθετικά και αρπακτικά του χαρακτηριστικά. Συνεπώς, το ίδιο κάλεσμα σε επαγρύπνηση απευθύνεται και σήμερα προς όλους τους λαούς που επιθυμούν να διαβιούν ελεύθεροι και να ευημερούν υπό το κράτος δικαίου».
«Για την Ελλάδα», συνέχισε, «η απόφαση να συμμετάσχει σε αυτήν την πολυεθνική σταυροφορία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της οικουμένης δεν ήταν εύκολη».
«Η πατρίδα μας», διευκρίνισε, «μόλις είχε βγει από την πιο εφιαλτική δεκαετία της σύγχρονης Ιστορίας της. Βρισκόμασταν, βεβαίως, στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά το τίμημα που είχε καταβάλει ο λαός μας για τον θρίαμβο αυτόν ήταν βαρύτατο. Παρά ταύτα, το 1950 απαιτούνταν εκ νέου θυσίες, ανθρώπινες και οικονομικές, για την υποστήριξη του αγαθού της ελευθερίας». «Η αποστολή δυνάμεων στην Κορέα, παρά το δυσβάσταχτο από κάθε άποψη κόστος, ήταν επιβεβλημένη, ως ζήτημα αρχών, αλλά και γεωπολιτικού συμφέροντος. Ήταν μια τολμηρή επιλογή, η οποία επρόκειτο να δικαιωθεί» επισήμανε. Παρόντες ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il Lee, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass