Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 9:50

Προσωπογραφία Πετσάλνικου στη Βουλή


ΑΘΗΝΑ
Τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου, παρουσία της οικογένειάς του, πολιτικών και συνεργατών του. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στη μνήμη του.
Κατά την τελετή ανάρτησης της προσωπογραφίας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σκιαγράφησε την προσωπικότητα και την πολιτική πορεία του Φίλιππου Πετσάλνικου στη διάρκεια της αδιάλειπτης τριακονταετούς παρουσίας του στη Βουλή ως βουλευτή Καστοριάς. Ιδιαίτερα στάθηκε στη θητεία του ως προέδρου της Βουλής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία, σημειώνοντας ότι «ο Φίλιππος Πετσάλνικος έμεινε νηφάλιος όταν όλοι γύρω του τα είχαν χαμένα και πίστεψε στον εαυτό του όταν όλοι γύρω του αμφισβητούσαν όλους», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Μπόρεσε την πιο δύσκολη μεταπολεμικά περίοδο για το Κοινοβούλιο να σταθμίσει σωστά -ιστορικά και όχι συγκυριακά- την ισορροπία και τη διαχείριση του πιο δύσκολου τιμονιού που έλαχε μέχρι τώρα σε πρόεδρο της Βουλής», σημείωσε ο κ. Τασούλας για την τριετία της προεδρίας του εκλιπόντος, από το 2009 έως το 2012.
Εκ μέρους της οικογένειας, τον λόγο πήρε η μικρότερη από τα τρία παιδιά του Φίλιππου Πετσάλνικου, Ηλέκτρα, η οποία προκάλεσε συγκίνηση περιγράφοντας τον «μπαμπά της», τον τρυφερό πατέρα και αφοσιωμένο σύζυγο, τον τρόπο με τον οποίο τους μεγάλωσε και πολιτεύτηκε, την αγάπη του για τον άνθρωπο, την ελευθερία και τον τόπο του.

Παππούς και εγγονός κλέφτες χαλκού...
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παππούς έκλεβε μαζί με τον εγγονό του καλώδια χαλκού, μηχανήματα, συσκευές και εργαλεία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά και τα φόρτωναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκε στην κόρη του.
Συνολικά είκοσι περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, μηχανημάτων, συσκευών - εργαλείων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, αλλά και περιπτώσεις φθορών από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά εξιχνίασε η Αστυνομία και για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 56, 15 και 37 ετών (2 άντρες και 1 γυναίκα αντίστοιχα), για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, εμπρησμού και ψευδούς καταγγελίας.

Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο γυναικοκτόνος
ΑΘΗΝΑ
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 55χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του θύματος στο Κουκάκι.
Ο 55χρονος βαρύνεται με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής σε βάρος της συζύγου του, καθώς σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις φέρεται να είχε απειλήσει το θύμα και στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο 55χρονος, που δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η διαδικασία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass