Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2022 9:01

Εννιά από τη Βουλή για την προεδρία ΣτΕ
ΑΘΗΝΑ
Επελέγησαν από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής οι «9» υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας από τους οποίους θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.


Οι «9» υποψήφιοι επελέγησαν από την λίστα των «17» αντιπροέδρων και αρχαιοτέρων Συμβούλων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας που είχαν διαβιβαστεί προς επιλογήν στη Βουλή των Ελλήνων.
Από τους «17» της λίστας, δύο δεν προσήλθαν στην ακρόαση της ΔτΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πρώτη κατετάγη η Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα και μάλιστα έλαβε περισσότερες θετικές ψήφους από τους παριστάμενους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεύτερη η Αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, τρίτος, ο Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Πικραμμένος και τέταρτη, η Αντιπρόεδρος Μαρίνα- Ελένη Κωνσταντινίδου και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, πάντως, δεν δεσμεύεται για την τελική επιλογή του Προέδρου του ΣτΕ από την κατάταξη που προέκυψε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποτελεί όμως έκφραση γνώμης και δεν μπορεί να επιλέξει κάποιον εκτός της λίστας των «9».
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, θα αποστείλει τον κατάλογο των «9» ανώτατων δικαστικών λειτουργών, όπως επίσης και τον κατάλογο με τους «14» που προκρίθηκαν για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από την αντίστοιχη διαδικασία της ΔτΠ που έγινε την περασμένη Τρίτη για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο.


ΕΛΓΑ: Προσλήψεις 120 γεωπόνων

ΑΘΗΝΑ
Στην πρόσληψη 120 γεωπόνων - εκτιμητών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με κριτήρια ΑΣΕΠ προχωρά ο ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού λόγω των προσφάτων ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις και τους ανεμοστρόβιλους των τελευταίων ημερών στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου.
Στόχος των προσλήψεων είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των αρμοδίων υποκαταστημάτων των προαναφερόμενων περιφερειακών ενοτήτων για την επίσπευση του εκτιμητικού έργου στις πληγείσες περιοχές.
Οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα προβλέπεται από το κανονιστικό πλαίσιο.

 

Με 4η δόση ο Αδωνις

ΑΘΗΝΑ
Την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Στο Κέντρο Υγείας Πατησίων πριν λίγο μόλις έκανα και την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid-19. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Ευχαριστώ το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την θερμή τους υποδοχή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass