Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2022 9:15

Αυτος είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού που συνελήφθη, καθώς κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης στη Λέσβο.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης (σχετικό το από 30-07-2022 Δελτίο Τύπου).
Πρόκειται για τον ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ευστράτιο του Ευαγγέλου και της Μαρίνας, γενν. την 28η-11-1969 στον Καναδά.astinomikos.jpg
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν, καθώς και στη βεβαίωση εγκλημάτων που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο (εν προκειμένω εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας) και συγκεκριμένα στον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων βιασμού ή ασελγών πράξεων, διαδικασία η οποία σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως δυσχερής.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8779700 και 10301 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

«Τη σκότωσα γιατί με απατούσε»

Προκλητικός ο 51χρονος δράστης στη Ζάκυνθο

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 51χρονος γυναικοκτόνος V.B., ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύζυγό του στη Ζάκυνθο. Οι αποκαλύψεις των στοιχείων για τη γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο προκαλούν σοκ, καθώς, λίγη ώρα πριν ο δράστης δολοφονήσει τη σύζυγό του, εκείνη τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 41χρονη ζητούσε τη βοήθεια των Αρχών, αφού πριν από έναν μήνα η γυναίκα είχε πέσει ξανά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 51χρονο.
Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του έφυγε από το σπίτι και η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Τελικά, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί.
Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ στις 11 γείτονας της οικογένειας κάλεσε την Αστυνομία λόγω της φασαρίας που άκουγε στο σπίτι τους, σε συγκρότημα κατοικιών, στο Τσιλιβί Ζακύνθου.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι και βρήκαν στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα. Είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε μαχαιρωθεί από τον δράστη. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

 

Πειθαρχική δίωξη στον Αλ. Κούγια
Από τον ΔΣΑ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.
Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια, μετά από σχετική εισήγηση, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.
Η συγκεκριμένη αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, ανοιχτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».
ΕΚΚΡΕΜΕΙ
Επισημαίνεται ότι, εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου όσο και σε βάρος του Αλέξη Κούγια. Και οι δύο έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

 

Xρήζουν αναμόρφωσης τα ποσά εξόδων στρατιωτικών
Ν. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στο ΚΚΕ: Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια

«Κάθε δυνατή προσπάθεια» καταβάλλεται για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ για την καταβολή των εξόδων των μετακινήσεών τους.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο, θεσπίστηκε με το άρθρο 15 του ν. 4336/2015 (Α’ 94) εξουσιοδοτική διάταξη που προβλέπει ότι με Προεδρικό Διάταγμα θα ρυθμίζονται οι δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρ’ ότι στόχος του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η θεσμοθέτηση ενιαίων προϋποθέσεων και αποζημιώσεων στους μετακινουμένους με εντολή του Δημοσίου.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που να καλύπτουν το σημερινό δυσβάστακτο κόστος μετακινήσεων», όπως επισήμαναν οι βουλευτές στη σχετική ερώτηση.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε, ότι «η αρμοδιότητα για την πολιτική αποζημιώσεων ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική, καθώς έχει και την ευθύνη εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού».
«Είναι γεγονός», πρόσθεσε, «ότι τα καταβαλλόμενα σήμερα ποσά εξόδων μετάθεσης χρήζουν αναμόρφωσης και περαιτέρω εναρμόνισης με τα σύγχρονα και πραγματικά δεδομένα, αφού έχουν να αναπροσαρμοσθούν πλέον της εικοσαετίας».
«Η διαδικασία σύνταξης του ως άνω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προαπαιτούσε τη μελέτη όλων των υποβαλλόμενων αιτημάτων και την επεξεργασία πολλών παραγόντων, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που διέπουν τη φύση των μετακινήσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, παράμετροι που επέφεραν -όπως είναι φυσικό- καθυστερήσεις στην έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Όπως σημείωσε, «το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που συνέταξε το Υπουργείο Οικονομικών, ως οριστικό, αποτέλεσε αντικείμενο μακράς αλληλογραφίας, επεξεργασίας και διορθωτικών παρεμβάσεων για την οριστικοποίησή του».
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Με έγγραφό του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών «να επεξεργαστεί εκ νέου τις προτάσεις επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος νομοτεχνικής βελτίωσης και αποκατάστασης αδικιών, σύμφωνα με τη βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
«Επί του παρόντος, μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, ο τρόπος και το ύψος των οικείων δαπανών νομοτελειακά ρυθμίζονται με τα όσα ίσχυαν μέχρι την 31-12-2015, δηλαδή πριν τη θέσπιση του ν. 4336/2015» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.
«Συνεπώς, τυχόν αίτημα για καταβολή έκτακτου συμπληρωματικού ποσού δεν δύναται να υλοποιηθεί με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο, επειδή είναι εκτός του εύρους της εξουσιοδοτικής διάταξης και κατά συνέπεια εκτός δημοσιονομικού προγραμματισμού. Απαιτείται ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την οποία υφίστανται επιφυλάξεις αφού είναι ήδη σε εξέλιξη η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος», κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass