Νεκρός δρομέας από κεραυνό

Σε ορειβατικό αγώνα αντοχής στο Φαλακρό Δράμας

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 9:25

Ο αθλητικός αγώνας αντοχής στο όρος Φαλακρό αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό της ορεινής περιοχής τους θερινούς μήνες.


Ο αγώνας όμως είχε τραγική κατάληξη καθώς ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας 56χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κεραυνό. Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής (21/8) ελικόπτερο παρέλαβε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του και έναν σοβαρά τραυματία με προορισμό το νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης που βρίσκεται στο χωριό Πύργοι το ελικόπτερο κατάφερε τελικά να προσεγγίσει στο δύσβατο σημείο που βρέθηκαν οι τραυματίες και μετά από δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση καθώς μέχρι και το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο που μίλησε με τους τραυματίες αλλά και τους διασώστες το περιστατικό έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 21/8. Όπως εξήγησε ο ορειβατικός αγώνας που αναβίωσε εφέτος μετά τα χρόνια της πανδημίας και της καραντίνας, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (20/8) από το χωριό Πύργοι. Στόχος των αθλητών και των αθλητριών ήταν να καλύψουν 36 χιλιόμετρα της διαδρομής. Πρόκειται για 18 επίπονα χιλιόμετρα μέχρι την κορυφή του Φαλακρού και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο χωριό για να τερματίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής. Συμμετείχαν 56 αθλητές και αθλήτριες, στην πλειοψηφία τους έμπειροι και καλοί δρομείς.
ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού. Στις 3 τα ξημερώματα χτυπήθηκε γκρουπ 4 αθλητών, που αποτελείτο από τρεις άνδρες και μια γυναίκα. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε το περιστατικό πρέπει να έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Εκείνη την ώρα επικρατούσαν στην περιοχή μας ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρή καταιγίδα. Κεραυνός πρέπει να έπληξε το γκρουπ τεσσάρων ατόμων, τριών αθλητών και μιας αθλήτριας. Ο ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, δεν έχει τις αισθήσεις του. Ο δεύτερος επίσης σοβαρά αλλά είχε επικοινωνία και ο τρίτος πιο ελαφρά και προσπαθούσε να βοηθήσει τους δύο τραυματίες».
Όπως τόνισε η αθλήτρια είναι σε κατάσταση σοκ μετά τα όσα έγιναν: «Η αθλήτρια είναι σε κατάσταση σοκ. Απ’ότι γνωρίζω επικοινώνησε με τον σύζυγο της. Του είπε τι είχε γίνει και εκείνος ειδοποίησε τις αρχές. Και ο αθλητής που ήταν πιο ελαφρά τραυματίας ειδοποίησε τις αρχές», είπε στο ethnos.gr ο Θεόδωρος Αθανασιάδης, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και ο αθλητής που ήταν σε καλύτερη κατάσταση έστειλε τηλεφωνικό μήνυμα στο 112.
Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.
Ξεκίνησε αμέσως επιχείρησης διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 55χρονος και τραυματισμένος ο 56χρονος, οι οποίοι, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.
Άμεσα ανταποκρίθηκαν και 4 μέλη της βάσης που μαζί με την Ε.Μ.Α.Κ. μετέβησαν στο σημείο εντοπίζοντας τους αθλητές....δυστυχώς τον έναν νεκρό τον άλλο εγκαυματία με σοβαρά τραύματα αλλά ζωντανό και η τρίτη κοπέλα πολύ ελαφρά αλλά σοκαρισμένη. Λόγω του ανάγλυφου τις περιοχής και της σοβαρότητας του τραυματία ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο.
Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου δρομέα και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας για την άμεση ανταπόκριση και στην Ε.Μ.Α.Κ. για την άριστη συνεργασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass