Ωρες αγωνίας για 4χρονη μετά από κατάποση φιστικιών

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 7:50

ΑΘΗΝΑ


Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 4χρονης από τη Σαντορίνη η οποία έφαγε φιστίκια και βρίσκεται διασωληνωμένη σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με το cretapost, η 4χρονη Μαρία δίνει μεγάλη μάχη προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή, παραμένοντας σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε πριν δύο ημέρες. Ωστόσο, με δηλώσεις του ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας. Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως να παραβλέπει την κρισιμότητα του περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά και η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα». Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι ιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκια και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια.
Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη όταν ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή της μπροστά στα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών. Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass