Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση

ΚΚΕ: Θα καταψηφίσουμε την κυβέρνηση *Βαρουφάκης: Ωτακουστής ΠΘ, σε χώρες όπως Βρετανία-Γερμανία, θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2023 7:36

ΑΘΗΝΑ
«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη, και πρόσθεσε: «Ελάτε να συγκρίνουμε, λοιπόν, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης». Ο πρωθυπουργός

βρισκόταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη, όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή, και σχολίασε: «Αυτό το οποίο βλέπετε και εδώ πέρα, στην Κρήτη, είναι η αντίληψή μας για την εφαρμοσμένη πολιτική. Η κυβέρνησή μας δεν θα κουραστεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πράξη, να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά και με την τεχνοκρατική επάρκεια που η συγκρότηση ενός τέτοιου σχεδίου απαιτεί.
Και καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, νομίζω ότι οι επιλογές που οι πολίτες έχουν μπροστά τους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες. Μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον ή μπορούμε να βουλιάξουμε τη χώρα στην τοξικότητα, στο διχασμό και στην πόλωση. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας μόλις κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει, αποφάσισε να το κάνει τώρα, λίγο πριν τις εκλογές. Μια πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε τη συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.Μ Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε, λοιπόν, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Και νομίζω θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Να μιλήσουν οι υπουργοί για το έργο τους και, βέβαια, θα μιλήσουμε και για τα θέματα του Κράτους Δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία. Είμαστε, λοιπόν, απολύτως έτοιμοι για αυτήν τη μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη. Και εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το νέφος της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί πραγματικά που μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας. Διότι δεν θέλει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθεί τα τέσσερα χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης. Θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να πούμε και παραπάνω απόψε το βράδυ στην πολιτική ομιλία την οποία θα κάνουμε. Και από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές, θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας».
ΚΚΕ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
«Δεδομένη και διαρκής» είναι η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζεται από τον Περισσό σε σχετική ανακοίνωση. Το ΚΚΕ επισημαίνει πως αυτή η μομφή «δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του».
Το ΚΚΕ δηλώνει πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας στη σχετική συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, τα ζητήματα και τις «αντιλαϊκές» πολιτικές της κυβέρνησης.
«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού» αναφέρει ο Περισσός.
Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. από το βήμα της Βουλής, Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι το πόρισμα της ΑΔΑΕ επιβεβαιώνει την παρακολούθηση θεσμικών προσώπων.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμού στο Twitter: «Ωτακουστής ΠΘ, σε χώρες όπως Βρετανία-Γερμανία, θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Προφανώς και θα υπερψηφίσουμε την μομφή στον Κ. Μητσοτάκη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί, αλλά «απαιτείται μομφή συνολικά στην ολιγαρχία και στις μυστικές της υπηρεσίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass