Eφτασε στη βάση της Τανάγρας το 12ο Rafale

Προχωρά η αναβάθμιση των F-16, δήλωσε ο Παναγιωτόπουλος

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 9:15

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι προσγειώθηκε το 12ο αεροσκάφος Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ότι αναμένεται η αμερικανική LOA για τα F-35, ενώ επισήμανε ότι επί της σημερινής κυβέρνησης υπογράφηκαν οι συμφωνίες υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C130 και C-27 που δεν υπήρχαν.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:
-Για τα F-35: αναμένεται η ανταπόκριση της αμερικανικής κυβέρνησης (LOA). Ως εκκρεμότητες ανέφερε τον προσδιορισμό της συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας και τη δημιουργία κάποιων υποδομών για την υποδοχή των αεροσκαφών.
- Σήμερα προσγειώθηκε άλλο ένα αεροσκάφος Rafale στην αεροπορική βάση Τανάγρας.
-Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα καιρό όσον αφορά στις κορβέτες γιατί έρχονται συνεχώς βελτιωμένες προτάσεις από τους υποψηφίους ( Γαλλία, Ιταλία).
-Προχωρά η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, περιμένουμε μερικές εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα από τα περισσεύματα των Αμερικανών -που θα πάνε στα νησιά.
- Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένονται τα πρώτα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου «Romeo».
Για δε το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού διαλόγου ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέστησε σαφές ότι: «Θέλουμε να διατηρούμε τον διάλογο, αλλά παράλληλα δεν συζητάμε οποιαδήποτε υπονόμευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στρατηγικά θα πρέπει να επιδιώκουμε και τη συνεννόηση με τους γείτονες, αλλά συγχρόνως και ταυτοχρόνως, τη διασφάλιση των εθνικών μας δικαίων και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, άρα για να επιτευχθεί αυτό το τελευταίο τη συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass