ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Η καλύτερη δικαίωση είναι να μην ξαναγίνει

Δήλωσε από το Μαρούσι για τους νεκρούς των Τεμπών

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2023 9:05

Στο Μαρούσι βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε στους πολίτες για τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.
Αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, λέγοντας ότι θα τιμήσει τη δέσμευση που έχει δώσει να αλλάξει την «Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν».


«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», είπε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα».
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου και τόνισε πως «ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω».
«Δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα», συμπλήρωσε.
Σχετικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα στον δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα όσα έχουμε πετύχει και πιστεύω ότι είναι σημαντικά, μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει πάλι αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών».
Επεσήμανε, δε, πως η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με αυτοπεποίθηση τα λάθη της. «Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Εμείς έχουμε κάνει πολλά, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να γενναιότητα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας αναλογούν».
Τέλος, ανέφερε ότι «θα είναι μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας. Σας είχα πει το 2019 ότι όποιος νομίζει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τετραετία, έχει αυταπάτες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο εδώ και 17 μέρες κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης, μετά τη χυδαία αποποίηση ευθυνών, εμφανίστηκε σήμερα υπό τις οδηγίες του Αμερικάνου επικοινωνιολόγου του στο Μαρούσι, υπό την προστασία διμοιριών των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ καθώς και μεταφερόμενων οπαδών της ΝΔ που εμφανίστηκαν ως δήθεν ‘κάτοικοι που τον επευφημούσαν’».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η χυδαία υποκρισία του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τη σπουδή του αποκλειστικά για την επικοινωνία και την ψηφοθηρία πάνω στην τραγωδία. Ούτε από το γεγονός ότι κυβερνά 4 χρόνια με ρουσφέτια και αναξιοκρατία και τώρα θυμήθηκε δήθεν να τα βάλει με το πελατειακό και αναχρονιστικό κράτος».
«Επιβεβαιώνεται», προσθέτει, «και από το θράσος του να μιλήσει για ‘δικαίωση των θυμάτων’ των Τεμπών, την ώρα που για να αποποιηθεί των ευθυνών του έχει βάλει τον κ. Γεραπετρίτη να λέει χυδαία ψέματα πως το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε, για να διαψευσθεί από εργαζόμενους, τον ΟΣΕ, σταθμάρχες και εν τέλει και τηλεοπτικά συνεργεία που αποκαλύπτουν ένα γιαπί εκεί που μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε το κέντρο τηλεδιοίκησης».
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: Στη σημερινή ομιλία του στο Μαρούσι ο Πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της «άγνοιας», έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας «θυσία» τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας.
Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως «θυσία» για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα.
Δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο Πρωθυπουργός, που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού.
ΤΟ ΚΚΕ
Τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαρούσι σχολιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, σημειώνοντας πως «είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται “θυσία”».
Όπως σημειώνει, «έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το – εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του – σημερινό κράτος.
Αυτή ακριβώς είναι η “παλιά Ελλάδα” που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να “δικαιώσουν” τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass