ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ:ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ 180

Εισαγγελική παρέμβαση για αναφορές περί εξαγοράς βουλευτών

Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Τσίπρας

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:21

 

 

ΑΘΗΝΑ

Την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη  προκάλεσαν οι  δηλώσεις  του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών. Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε στο Mega ότι με επιχειρηματικά χρήματα, επιχειρείται η προσέλκυση βουλευτών, ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Στα όσα είπε αντέδρασε έντονα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ και κάλεσε τον συνομιλητή του να ανακαλέσει. Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν τώρα εάν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών «για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών».«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.»Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ειδικότερα:

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον ως "παράγοντα αποσταθεροποίησης και υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας", εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση του, με την οποία χαιρετίζει την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, ότι επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του περί χρηματισμού βουλευτών με ονόματα και στοιχεία.Ο πρωθυπουργός δήλωσε:"Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές".

Η παρέμβαση του ΑΠ

Σημειώνεται ότι το απόγευμα η εισαγγελέας του ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, παρανέβη, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η καταγγελία Σκουρλέτη

O κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε εμμέσως σε απόπειρα χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Eπικαλέστηκε σχετικό δημοσίευμα (της εφ. Kontra Νews), ενώ ερωτηθείς εάν το υιοθετεί, απάντησε μεταξύ άλλων ότι "ο φόβος φυλά τα έρμα".Ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε: "Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα". Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τον Βήμα FM σχολίασε τις δηλώσεις: "Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή".

Απάντηση Βούλτεψη

"Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. "Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού", είπε.Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: "Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες".Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι "ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη κι όχι υπονόμευση"."Η αθλιότητα Σκουρλέτη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ήλθε μετά την χυδαιότητα Δραγασάκη και την δειλία του Τσίπρα ο οποίος δεν είπε κιχ...", σχολίασε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Κατά τα λοιπά, ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters για διακριτικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαίους αξιωματούχους, είπε ότι "υπάρχουν επίσημες, υπάρχουν και ανεπίσημες επαφές"."Σημασία έχει ότι όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο πιθανό είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο συνομιλητής στο τραπέζι...", πρόσέθεσε.Και σημείωσε: "Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορείς απευθείας να λες τη γνώμη σου και να μην διαμεσολαβούν διάφοροι καλοθελητές, καθώς, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα τα προηγούμενα χρόνια, εγχώριοι καλοθελητές είχαν βαλθεί να διαστρεβλώνουν τις απόψεις της αντιπολίτευσης...".Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του για το χρέος λέγοντας: "Το ερώτημα λοιπόν είναι τι πας να διαπραγματευτείς όταν είναι βιώσιμο το χρέος, διότι όταν το λες αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αυτοϋπονομευθεί..."."Είναι δυνατόν να λες ότι φεύγω από το ΔΝΤ, φεύγω από το μνημόνιο και την ίδια ώρα να μην σκέφτεσαι, να μη διανοείσαι να καταργήσεις ούτε έναν από τους τετρακόσιους και πλέον εφαρμοστικούς και μνημονιακούς νόμους; Πολύ δε περισσότερο να είσαι σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να συζητάς νέα προαπαιτούμενα και νέα μνημονιακά μέτρα. Αν αυτό δεν είναι μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης, τι άλλο είναι;" αναρωτήθηκε.Και τόνισε: "Άρα λοιπόν ας αφήσουμε τα παραμύθια περί εξόδου και να δούμε εάν αυτή η κυβέρνηση έχει ως κύριο μέλημά της τελικά να εμπεδωθεί αυτό το καθεστώς του μνημονίου…".Ακόμη, επανέλαβε ότι "στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την πολιτική απονομιμοποίηση και απομόνωση αυτής της κυβέρνησης, εμείς δεν την εξουσιοδοτούμε να κλείσει μια συμφωνία η οποία αφορά τις επόμενες γενιές, όταν αυτοί θα είναι σπίτι τους…". "Αν μας φέρει μια καλή συμφωνία, μακάρι να μας φέρει", είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass