ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Θεοδωράκης: Να πάρει το Ποτάμι την 3η εντολή

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

ΣΕΡΡΕΣ

«Είναι πολύ σημαντικό το Ποτάμι να παραμείνει η τρίτη δύναμη της χώρας, πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια και τρίτον επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στις Σέρρες.

Αναφερόμενος στην τρόικα και τους δανειστές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι: «Η λύση είναι να υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα βγαλμένο από τους Έλληνες για τους Έλληνες».Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Αυτό είναι που λέμε εμείς ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα τον κίνδυνο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες μέρες. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωση σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η χώρα να αποφασίζει μόνης της, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχεις το σχέδιο να αποφασίζεις μόνη σου και αυτό το σχέδιο να είναι πιστευτό από τους συμμάχους σου και από τις αγορές. Εμάς οι "τζάμπα μαγκιές" να τους "πετάξουμε τώρα στη θάλασσα" ή να σκίσουμε δημοσίως τα έγγραφα που μας έχουνε δώσει μας φοβίζουν και δεν θέλουμε για το πρόσκαιρο όφελος, το προεκλογικό, να οδηγήσουμε το μέλλον της χώρας με νέα δάνεια και πολύ ακριβά επιτόκια».

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά για το θέμα της ευθύνης των υπουργών καθώς και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος. «Ζητάμε να ισχύσει το γαλλικό μοντέλο όπου την ευθύνη των υπουργών την κρίνουν οι δικαστές και δεν την κρίνουν οι συνάδελφοι τους» είπε.

Παράλληλα, ζήτησε να μην διορίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά «να επιλέγεται μετά από δημόσιο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό» και πρόσθεσε: «Είναι πολλές οι αποφάσεις που θα πρέπει να παίρνονται μακριά από το πολιτικό σύστημα, με διαφανή κριτήρια, ώστε να μην μπορούν να επεμβαίνουν αυτοί που θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα «Μακεδονία που χρησιμοποιούν τα Σκόπια», ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε: «Υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με ένα γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό ώστε να πιεστούν τα Σκόπια και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία.

»Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια.  Η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων, η Μακεδονία είναι αυτή και εδώ υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι και σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ γιατί εμείς είμαστε οι δυνατοί. Η άλλη, η κομπλεξική συμπεριφορά των εμπάργκο, οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο.

»Με όπλο μας την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όπλο μας τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να πιέσουμε αυτά τα μικρά κράτη να δεχθούν την  ύπαρξη μιας χώρας που χωρίς αυτή δεν κάνουν βήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ

«Το Ποτάμι δεν έχει κοινή ατζέντα με τη συμμαχία Τσίπρα - Καμμένου και δεν θέλει να είναι στο ίδιο κάδρο. Για εμάς η ακροδεξιά παραμένει ακροδεξιά ακόμη κι όταν εμφανίζεται φιλολαϊκή και αντιμνημονιακή» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση που θα συμμετείχε ο Πάνος Καμμένος, απάντησε: «Θα αστειεύεστε βέβαια. Το θέμα είναι να πάει η χώρα μπροστά, όχι να πέσει στα χέρια των αποτυχημένων υπουργών του παρελθόντος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ακόμη ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάψει να νομίζει ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρετε, αυτό είναι μια αρρώστια των μεγάλων κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΝΔ και η ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ.Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει ότι του φαίνεται δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές, αν και -όπως λέει- αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι θα ψηφίσουν με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, για να παραταθεί δηλαδή η βουλευτική τους θητεία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass