ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Στα ΑΕΙ εντός της εβδομάδας οι αιτήσεις για μετεγγραφές

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

ΑΘΗΝΑ

Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στα ΑΕΙ, οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι στόχος είναι να μη χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνο.

«Θα δουλεύουμε από Δευτέρα πάρα πολύ ώστε Τετάρτη με Πέμπτη να στείλουμε στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ τις αιτήσεις μετεγγραφών και να τους παρακαλέσουμε να τρέξουν τις διαδικασίες παρ' ότι δεν έχουν επαρκές διοικητικό προσωπικό, να τελειώνουμε γρήγορα. Να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικά 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος.

«Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενόμενου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα. Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του. Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια» σημείωσε.

«Εμείς πιστεύουμε ότι διασώθηκαν και οι δύο στόχοι, επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass