ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ :

Γεφύρωσε τον Αντίσταση με τον Ανένδοτο και την Αλλαγή

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

ΑΘΗΝΑ

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο φίλοι, συγγενείς, συναγωνιστές αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι των περασμένων ετών στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης.

«Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά σήμερα έναν άνθρωπο που τίμησε την παράταξη, που ταυτίστηκε μαζί της, που της προσέφερε με ανιδιοτέλεια τους αγώνες μιας ολόκληρης ζωής. Αποχαιρετά ένα ιστορικό ηγετικό του στέλεχος που δίκαια προσέλαβε εμβληματικές διαστάσεις, καθώς γεφύρωσε την Αντίσταση κατά των κατακτητών με τον Ανένδοτο, την αντίσταση κατά της δικτατορίας με τη Μεταπολίτευση, τη Μεταπολίτευση με την Αλλαγή. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ήταν πάντα ο ''ιδανικός στρατιώτης'', κατά κυριολεξία και μεταφορικά», τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο κ. Βενιζέλος.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνική Άμυνας στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, έπειτα από απόφαση του κ. Αβραμόπουλου.

 

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός, Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, που έγινε η ταφή του εκλιπόντος παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν, επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, στην κηδεία παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αλέξης Μητρόπουλος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Βύρων Πολύδωρας. Επίσης, πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Γεράσιμος Αρσένης, Κώστας Γείτονας, Κίμωνας Κουλούρης, Κώστας Λαλιώτης, Γρηγόρης Νιώτης, Βάσω Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Θανάσης Τσούρας κ.α.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, στην εκκλησία μετέβη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass