Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Θα κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ

Κλάδο ελιάς αλλά και... ξίφος έτεινε ο Νίκος Δένδιας από το ΥΕΘΑ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:55

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στο υπουργείο Ανάπτυξης για να υπηρετήσει ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας που αφορούν στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για μια Ελλάδα μετά την κρίση, όπως επεσήμανε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στην τελετή παραλαβής παράδοσης στο νέο υπουργό.

Ο νέος υπουργός σημείωσε από την πλευρά του ότι «είναι ώρα για δουλειά και μετρημένα λόγια σε συνεργασία με την δυνατή ομάδα που υπάρχει ήδη στο υπουργείο» και συνέχισε: «Θα φροντίσουμε να κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ είτε προέρχεται αυτό από τον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη, για την βοήθεια της επιχειρηματικότητας - ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας των νέων - και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η προσπάθεια μου θα είναι να δικαιώσω την επιλογή του πρωθυπουργού».

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους υφυπουργούς και του γενικούς γραμματείς, στελέχη και υπαλλήλους του υπουργείου αναφέροντας ότι ήταν μία «δυνατή ομάδα» που δούλεψε μαζί της 4 μήνες με σημαντικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη η συνεργασία του με τον κ. Δένδια καθώς ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες και παρά τις Κασσάνδρες, όπως σημείωσε. Τώρα, συνέχισε, είναι ακόμη μεγαλύτερη η έκπληξη που θα συνεργαστεί με τον κ. Σκρέκα ο οποίος γνωρίζει την οικονομία και ευχήθηκε να ξεπεράσει τον Δένδια, «λίγο δύσκολο, συνέχισε, αλλά θα τον ξεπεράσει».

ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΙΑΣ

«Όλοι μαζί με εθνική ενότητα δεν θα επιτρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή να προσβάλλει τις πολιτισμικές αξίες του Ελληνισμού», επισήμανε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, στις πρώτες του δηλώσεις με την ευκαιρία της τελετής ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

«Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παρατήρησε δε ότι παρά τα προβλήματα λόγω της εξαετούς κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις, χάρις στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του προκατόχου του όπως και της λοιπής πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Στρατεύματος και στο υψηλό φρόνημα των στελεχών, το αξιόμαχο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Αντιλαμβάνομαι, συνέχισε, τις οικονομικές θυσίες των στελεχών αλλά είναι εκπεφρασμένη η βούληση της κυβέρνησης και εμού για την αναπλήρωση κατά το δυνατόν αυτών των θυσιών.

Θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στα εθνικά μας καθήκοντα, κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Ακολούθησε η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος από τμήματα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, χαιρέτισε διαδοχικά την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά, τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αντώνη Οικονόμου καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass