Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2024 7:16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά από το Κρανίδι σημειώθηκε στις 7:20 χθες το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16χλμ. βορειοανατολικά από το Λεωνίδιο. Σημειώνεται ότι η αρχική λύση έκανε λόγο για σεισμό 4,7 Ρίχτερ. Κατά την ίδια ανάλυση το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14,5χλμ.

Δύο λεπτά πριν τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ είχε σημειωθεί άλλος σεισμός μεγέθους 2,6 Ρίχτερ ενώ 14 λεπτά μετά τα 4,8R καταγράφθηκε σεισμική δόνηση 2,7 Ρίχτερ και 3,3 Ρίχτερ στις 07:43.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται ομαλά, με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο να καταγράφει άλλη μια δόνηση 3,5 Ρίχτερ χθες στις 12:14 το μεσημέρι. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.
«Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια περιοχή που δεν φημίζεται για την έντονη σεισμικότητα είχαμε τέσσερις σεισμούς μέχρι 3,5 Ρίχτερ. Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε αν είναι προσεισμός. Είναι μια περιοχή που έχει μικρή σεισμικότητα. Δεν έχουμε ιστορικό μεγάλων επιφανειακών σεισμών. Μέσα στον Αργολικό δεν έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει μεγάλο ρήγμα προς την πλευρά του Λεωνιδίου που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Στην ερώτηση αν μπορεί να ενεργοποιηθεί τις μεγαλύτερες δομές που είναι νοτιότερα απάντησε ότι «δεν είναι τόσο μεγάλος σεισμός ώστε να υπάρξει κάτι τέτοιο αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο».
«Γενικά θεωρείται ήσυχη περιοχή αλλά στο παρελθόν έχει δώσει γεγονότα» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής στο Γεωδυναμικό Βασίλης Καραστάθης ο οποίος απέδωσε την αίσθηση που προκάλεσε ο σεισμός στην Αττική στο γεγονός ότι συνέβη σε μια ώρα χωρίς δραστηριότητες στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass