Συζήτησαν το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο»

*Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες *Τρεις ροτόντες δίπλα από το αναμμένο τζάκι *Μπουφές και για βίγκαν

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 7:01

ΑΘΗΝΑ
Τις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους( πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που συμμετέχουν στη συνάντηση κάθονται στο σαλόνι του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη, σε τρεις ροτόντες, και σημειώνουν σε λάπτοπ. Έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, την κα. Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.
Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο του σπιτιού και τους υποδέχτηκε έναν-έναν. Στη συνέχεια, καθίσανε όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε μία ώρα γίνεται διάλειμμα πέντε λεπτών για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στο σπίτι. Στον μπουφέ, μετά τις 8μιση, θα περιλαμβάνεται φαγητό και για βίγκαν.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του κόμματος έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βανάκια και ταξί για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης έλειπαν 11 βουλευτές: Οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη, που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα παραβρεθούν , Νίνα Κασιμάτη, Ρένα Δούρου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώτα Πούλου, Παύλος Πολάκης.
Οι κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος μετέβησαν αργότερα, το βράδυ αναμένονταν ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είχε χειρουργείο, ενώ σχετική δηλωση με την οποία ανακοίνωσε ότι θα παρευρεθεί, έκανε η Ελενα Ακρίτα.
Όλοι, πλην Γεροβασίλη, Ακρίτα, Κοντοτόλη, θα είναι στις Σπέτσες ως το βράδυ, ενώ η Αθηνά Λινού θα πάει το Σάββατο. Η Μαρίνα Κοντοτόλη δεν θα παραστεί καθώς είναι άρρωστη με λοίμωξη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν χθες στο νησί, άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άλλοι με θαλάσσια ταξί από την Κόστα. Με τα powerpoint στις βαλίτσες τους, στα σοκάκια του νησιού, οι περισσότεροι με πλατιά χαμόγελα, κατευθύνθηκαν μετά την άφιξή τους στα ξενοδοχεία τους και ετοιμάστηκαν για την έναρξη των εργασιών στη βίλα Κασσελάκη.
Λίγο πριν από τις 16:00, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στην οικία Κασσελάκη, οι βουλευτές κατέφθασαν με ταξί αλλά και με τα βανάκια που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.
Με τις τσάντες ανά χείρας, τον Σωκράτη Φάμελλο να κρατά και ένα κουτί γλυκά, οι βουλευτές προσήλθαν σε αυτήν τη διαφορετική σύσκεψη στο σπίτι του προέδρου του κόμματος.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στις Σπέτσες στη μία τη νύχτα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου η άφιξή του να μη γίνει αντιληπτή από τις κάμερες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass